BVBBursa şi-a revenit datorită creşterilor de pe bursele externe

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 august 2015

Bursa şi-a revenit datorită creşterilor de pe bursele externe

BET-FI a urcat cu peste 4%

Toţi cei nouă indici de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în urcare, pe fondul revenirii principalelor burse externe. Prin creşterea de ieri, indicii au recuperat o parte din pierderile suferite în şedinţa precedentă, arată raportul zilnic realizat de Prime Transaction.

"Piaţa a deschis şi astăzi (n.r. ieri) într-un ton pesimist şi în prima jumătate de oră acţiunile stabileau noi minime recente" , conform sursei citate, care adaugă: "În scurt timp, sentimentul investitorilor s-a schimbat, presiunea la cumpărare determinând o revenire a preţurilor acţiunilor".

Ovidiu Dumitrescu, CFA, director general adjunct în cadrul Tradeville ne-a declarat: "Pe fondul revenirii de astăzi (ieri, n.r.) a burselor europene, care în unele cazuri (ex. indicii DAX30, STOXX60) au anulat toată pierderea de ieri, Bursa de la Bucureşti a avut o zi bună, iar lichiditatea a fost de peste două ori mai mare faţă de media zilnică a anului curent (n.r. 20,08 milioane de euro). Dintre componentele indicelui BET, cel mai mare avans l-au avut acţiunile Transelectrica (TEL) cu 4,4%, iar pe piaţa reglementată cel mai mult au crescut titlurile Teraplast (TRP), cu 13%. Dintre acţiunile ce au avut o evoluţie negativă (doar şase la număr pentru piaţa principală) cea mai mare scădere au marcat-o cele ale Antibiotice Iaşi (ATB), cu -2,85%".

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 20,48 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 2,33%, la 2,2 lei/unitate.

De asemenea, titlurile "Romgaz" (SNG) au urcat cu 2,79%, la 31,3 lei/unitate, în urma unui rulaj de 15,58 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 14,74 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,63 lei/unitate, în creştere cu 3,2%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 11,02 milioane de lei. Cotaţia FP s-a apreciat cu 4,69%, ultimul preţ fiind de 0,759 lei/unitate.

Şedinţa de ieri nu a înregistrat nicio tranzacţie de tip "deal".

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 3,01%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 3,08%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 4,07%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 3,08%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat şi el cu 3,34%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro