Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBCreşteri pe linie pentru indicii bursei

V.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Creşteri pe linie pentru indicii bursei

Circa 70% din rulaj consemnat cu titlurile Romgaz 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, un volum de tranzacţionare de 27,47 milioane de lei, în apropierea celui din şedinţa anterioară, de 26 de milioane de lei, circa 70% din rulajul consemnat fiind dat de transferurile cu acţiunile Romgaz (SNG).

Preţul acţiunii producătorului de gaze naturale a urcat cu 0,8%, până la 31,35 de lei/unitate, fiind transferate 629.551 de acţiuni, în valoare de aproape 19,72 milioane de lei.

Domnul Marcel Murgoci, director de tranzacţionare în cadrul societăţii de brokeraj Estinvest ne-a precizat că, în opinia sa, este posibil ca rulajul mare consemnat cu titlurile SNG, care a apărut către finalul şedinţei de tranzacţionare, să aibă legătură cu anunţul privind posibila plafonare a preţului de vânzare a gazelor naturale din producţia internă la producători, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Finanţelor Publice, care ulterior a fost retras.

În raportul zilnic al companiei, brokerii de la Prime Transaction notează: "Săptămâna a început cu creşteri pe linie pentru indicii de la BVB, cea mai mare în cazul BET, +0,65%. Indicele de referinţă a fost ajutat în principal de evoluţia acţiunilor OMV Petrom (SNP), +0,95%, BRD Groupe Societe Generale (BRD), +1,52% şi Transelectrica (TEL), +1,63%. Dintre emitenţii cu evoluţii mai slabe a ieşit în evidenţă Sphera Franchise Group (SFG), -3,85%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,9 milioane de euro, aproape integral pe piaţa de acţiuni".

Locul al doilea în topul lichidităţii bursei a fost ocupat de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,89 lei/titlu, în apreciere cu 0,34%, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 2,93 milioane de lei.

Acţiunile Transgaz (TGN) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 325 lei, în stagnare, pe fondul unei valori transferate de 1,21 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,49 lei/titlu, în urcare cu 0,81%, în contextul unui rulaj de 0,92 milioane de lei.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni ale bursei, a avut o creştere de 0,55%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, s-a apreciat cu 0,27%.

Indicele BET-XT, ce curpinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la bursă, a avut un avans de 0,53%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,18%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Dafora" (DAFR): +9,09%

2. "Altur" (ALT): +7,78%

3. "Turbomecanica" (TBM): +4,88%

4. "Electrocontact" (ECT): +4,35%

5. "Cemacon" (CEON): +3,96%

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): -11,11%

2. "Sphera Franchise Group" (SFG): -3,85%

3. "OIL Terminal" (OIL): -3,23%

4. "Prebet" (PREB): -2,44%

5. "Transilvania Broker" (TBK): -2,13%

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. atentie la romgaz.aconvocat aga in august ptr aprobare buget rectificat.sigur cu profit mai mic.interesant ca nici un ziar de specialitate nu a dat stirea.cumparati sng si mai vedem.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS