DIGI Comunications

BVBIndicii au încheiat în teritoriu negativ

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 decembrie 2015

Indicii au încheiat în teritoriu negativ

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua anterioară, de 36,22 milioane de lei (8,04 milioane de euro).

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat: "Marea majoritate a indicilor Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu negativ, pe fondul unui mediu volatil pe pieţele europene şi în prima parte a sesiunii nord-americane generat de apropierea deciziei de politică monetară a Rezervei Federale americane (ieri, ora 21:00, ora României, n.r.). Indicele BET a pierdut 0,98% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1,06% (BET-NG) şi +0,54% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 7,33 milioane euro, uşor sub media de 7,9 milioane euro înregistrată de la începutul anului".

În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor, domnul Dumitrescu a precizat: "Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Rompetrol Well Services S.A. (PTR) cu +14,92% pe fondul celui mai mare volum din ultimele 6 luni, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Fondul Proprietatea (FP) a avut cea mai bună evoluţie (+0,51%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost uşor peste media ultimei jumătăţi de an. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi acţiunile UZTEL S.A. (UZT) cu -14,23% pe fondul unor volume reduse. Din cadrul indicelui BET cea mai mare scădere a zilei au marcat-o titlurile Romgaz S.A. (SNG, -2,22%), volumele fiind semnificativ peste media ultimelor 6 luni".

Pe piaţa regular, topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,8 milioane de lei. Cotaţia SNG a scăzut la 26,4 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut la 0,795 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,55 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 2,8 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,33 lei/unitate, în coborâre cu 2,1%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 2,47 milioane de lei. Cotaţia EL a scăzut cu 0,51%, ultimul preţ fiind de 11,7 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, trei tranzacţii. Una dintre acestea, de 8,1 milioane lei, a fost realizată cu titluri TLV, la un preţ de 2,38 lei/acţiune, în stagnare.

De asemenea, au fost înregistrate două transferuri cu titluri EL, în valoare de 1,17 milioane de lei.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,9%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,74%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,35%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro