Abonament gratuit

BVBIndicii încheie săptămâna preponderent în creştere

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Indicii încheie săptămâna preponderent în creştere

Tranzacţii de 41 milioane lei, sub media zilnică a anului

Şapte din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în teritoriul pozitiv, într-o cu creşteri în pieţele europene.

BET, ce include cele mai lichide şaptesprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat cu 1,01%, în timp ce BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 0,61%.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 41,08 milioane de lei, sub media zilnică a anului de circa 48,77 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "În şedinţa de astăzi (n.r. vineri) indicii BVB au înregistrat evoluţii preponderent pozitive. Variaţiile au fost cuprinse între -0,1% pentru indicele BET-NG şi 1,21% în cazul Indicelui BET-FI, ajutat de aprecierea titlurilor Fondului Proprietatea (FP). Valoarea tranzacţiilor a fost de 8,4 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent cu o valoare tranzacţionată de 10,2 milioane lei. Din indicele BET, remarcăm evoluţia pozitivă a emitentului Fondul Proprietatea care a crescut cu 6,11%. La polul opus, avem doi emitenţi cu scăderi de peste un procent: Alro (ALR) -2,07% şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), -1,02%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania, cotaţia instituţiei de credit din Cluj consemnând un declin de 0,24%, la 2,095 lei.

Poziţia a doua în acest clasament a fost ocupată de titlurile Fondul Proprietatea, ce au încheiat ziua bursieră la 1,215 lei/unitate, în condiţiile unei valori a transferurilor de 10,19 milioane lei.

Vineri, Franklin Templeton, administratorul fondului, a anunţat că solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizarea unei oferte publice de cumpărare a cel mult 220 milioane de acţiuni FP.

Titlurile BRD - Groupe Societe Generale au încheiat sesiunea de tranzacţionare la preţul de 11,6 lei, pe fondul unei lichidităţi de 7,06 milioane de lei.

Locul al patrulea în topul valorii transferurilor a fost ocupat de acţiunile OMV Petrom (SNP), ce au angrenat o valoare a tranzacţiilor de 4,8 milioane de lei, cotaţia SNP având un declin de 0,31%, la 0,321 lei.

Indicele compozit BETPlus a avut un avans de 1,02%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un declin de 0,03%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Fondul Proprietatea" (FP): +6,11%

2. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): 4,61%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +3,90%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +2,56%

5. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +2,36%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prodplast" (PPL): -13,50%

2. "Bermas" (BRM): -13,38%

3. "Dafora" (DAFR): -8,45%

4. "Erste Group Bank" (EBS): -2,82%

5. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): -2,67%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

12 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8357
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1087
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4964
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3638
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.0694

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie