Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBLichiditate de 12,86 milioane lei, cu mult sub media zilnică anuală

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de 12,86 milioane lei, cu mult sub media zilnică anuală

Scăderi pe linie pentru indicii bursei  

Lichiditatea înregistrată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii s-a situat la numai 12,86 milioane de lei, de peste trei ori mai mică decât valoarea medie a anului, de 41,02 milioane de lei, într-o zi bursieră în care majoritatea acţiunilor listate la BVB s-au confruntat cu scăderi ale cotaţiilor.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au descris evoluţia de ieri a pieţei astfel: "Toţi indicii au scăzut în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,62% pentru BET şi -0,24% în cazul indicelui BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a scăzut până la 2,7 milioane de euro. Doar doi emitenţi au avut o lichiditate mai mare de un milioan de lei: Banca Transilvania (TLV) cu un aport de 4,4 milioane lei (n.r. atât în piaţa "regular" cât şi în cea "deal") şi Fondul Proprietatea (FP) cu un total tranzacţionat de 1,8 milioane lei. Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de: Purcari Wineries (WINE), +0,95%, MedLife (M), +0,9% şi Electrica, (EL) +0,44%. La polul opus, cea mai mare corecţie au avut-o acţiunile Banca Transilvania (TLV), -1,24%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, valoarea transferurilor cu titlurile instituţiei de credit ridicându-se la 2,04 milioane lei, într-o şedinţă pe care cotaţia TLV a încheiat-o la 2,385 lei.

Acţiunile FP au cunoscut o scădere de 0,85% faţă de prima zi bursieră a săptămânii, până la preţul unitar de 1,17 lei/titlu.

Locul al treilea în acest top a fost ocupat de titlurile SIF Oltenia (SIF5), ce au cumulat transferuri de 0,55 milioane de lei, acţiunea societăţii de investiţii financiare cu sediul în Craiova încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,18 lei, în stagnare.

Titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au angrenat un rulaj de 0,54 milioane de lei, ultima cotaţie a grupului bancar fiind de 14,16 lei, în depreciere cu 0,84%.

Prin piaţa "deal" a fost derulat un transfer cu acţiunile TLV, în sumă de 2,41 milioane de lei, la preţul unitar de 2,41 lei, cu 0,21% sub referinţa din piaţa "regular". Indicele compozit BET Plus a avut un recul de 0,62%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a cunoscut o depreciere de 0,4%.

Indicele BET--FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a înregistrat o scădere de 0,48%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la bursa noastră, a coborât cu 0,54%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Mecanica Ceahlău" (MECF): +2,56%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +2,41%

3. "Purcari Wineries" (WINE): +0,95%

4. "Biofarm" (BIO): +0,93%

5. "MedLife" (M): +0,90%

--------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Artego" (ARTE): -7,24%

2. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -5,15%

3. "Electroputere" (EPT): -4,00%

4. "Ropharma" (RPH): -3,33%

5. "Conted" (CNTE): -2,99%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS