BVBLichiditatea rămâne la cote de avarie

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea rămâne la cote de avarie

Variaţii foarte reduse, pentru indicii bursei noastre 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţioane de ieri, o valoare a rulajului de numai 18,69 milioane de lei, peste cele 17,21 milioane de lei din ziua anterioară, dar la nici jumătate din lichiditatea medie zilnică a anului trecut, de circa 40 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, echipa de la Prime Transaction, a notat: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,11% pentru indicele BET-XT şi 0,05% în cazul indicilor BET-BK şi BET-NG.

Valoarea tranzacţiilor a fost de 3,9 milioane euro, în uşoară creştere faţă de şedinţa precedentă, dar continuând să se afle într-o zona de minime. Cel mai lichid emitent a fost Fondul Proprietatea (FP), care a avut un aport de 7,8 milioane lei la valoarea tranzacţionată. Din cadrul indicelui BET avem două societăţi care au înregistrat creşteri de peste 1%, dar cu valori tranzacţionate nesemnificative: Sphera Franchise Group (SFG), 2,06% şi Transelectrica (TEL), 1%. La polul opus, BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a înregistrat cea mai mare corecţie, cu o scădere de 0,98%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, care au încheiat şedinţa bursieră în creştere cu 0,37%, la preţul de 1,34 lei.

Pe poziţia a doua a acestui clasament se află acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au stagnat la preţul de 2,655 lei, valoarea tranzacţionată cu titlurile instituţiei de credit ridicându-se la 4,02 milioane lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au angrenat un rulaj de 1,19 milioane de lei, cotaţia BRD încheind şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 0,98%, la preţul de 16,14 lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai tranzacţionate şaisprezece acţiuni de la bursa noastră, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,06%, în timp ce indicele BET Plus, ce include cele mai lichide 37 de titluri de la BVB, a avut un recul de 0,05%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, s-a depreciat cu 0,09%, iar indicele BET-XT, ce include cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale pieţei noastre de capital, a scăzut cu 0,11%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electroputere" (EPT): +12,5%

2. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +8,47%

3. "Uztel" (UZT): +8,18%

4. "Dafora" (DAFR): +7,07%

5. "Sphera Franchise Group" (SFG): +2,06%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Retrasib" (RTRA): -14,87%

2. "Ves Sighişoara" (VESY): -12,82%

3. "Prebet" (PREB): -2,14%

4. "SIF Muntenia" (SIF4): -1,48%

5. "Alumil Rom Industry" (ALU): -1,38%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
ApanovaAdvertisement
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS