Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

BVBNehotărâre la bursă

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Nehotărâre la bursă

Lichiditate de numai 3,8 milioane de euro

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat oscilaţii minore ale cotaţiilor în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-o zi caracterizată de nehotărâre atât din punctul de vedere al preţurilor cât şi al volumelor, în condiţiile în care, în penultima zi de tranzacţionare a săptămânii, au fost înregistrate trasferuri de numai 18,04 milioane de lei, cu mult sub cele din şedinţa anterioră, de 57 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au punctat, în raportul zilnic al societăţii: "Indicii au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri), cuprinse între -0,14% pentru BET Plus şi +0,12% în cazul BET-BK. Piaţa a redevenit apatică, valoarea tranzacţiilor fiind de doar 3,8 milioane euro. Peste jumătate din această valoare provine din transferul titlurilor Fondul Proprietatea (FP). Din cadrul indicelui BET. Cea mai bună evoluţie a fost cea a titlurilor Sphera Franchise Group (SFG) care au avansat cu 1,56%. La polul opus avem acţiunile FP cu un declin de 0,87%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Prooprietatea (FP), care au înregis-trat transferuri în valoare de 9,23 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,135 lei/titlu.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,36 lei/titlu, în stagnare, valoarea tranzacţionată cu acţiunile TLV însumând 2,65 milioane de lei.

Titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,5 lei, similar cu cel din şedinţa anterioară, pe fondul unei valori transferate de 0,65 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile OMV Petrom (SNP), care au angrenat un rulaj de 0,34 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,416 lei, în creştere cu 0,24%.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece acţiuni de la bursa noas-tră, cu excepţia SIF--urilor, a înregis-trat un recul de 0,12%, în timp ce indicele BET--XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la bursa noas-tră, a urcat cu 0,12%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a cunoscut o scădere de 0,12%, în timp ce indicele BET--NG, al energiei şi utilităţilor, a cunoscut un avans de 0,08%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Transilvania Broker de Asigurare" (TBK): +1,60%

2. "Sphera Franchise Group" (SFG): +1,56%

3. "Erste Group Bank" (EBS): +1,08%

4. "IAR Braşov" (IARV): +0,83%

5. "SIF Transilvania" (SIF3): +0,72%

---------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Bermas" (BRM): -10,08%

2. "Prefab" (PREH): -4,55%

3. "Zentiva" (SCD): -2,58%

4. "Romcarbon" (ROCE): -1,79%

5. "Compa" (CMP): -1,60%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie