BVBRulaj de doar 18 milioane de lei

Mihai Iscusitu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de doar 18 milioane de lei

Scăderi pe linie pentru indicii bursei  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 18,38 milioane de lei, într-o primă şedinţă monotonă de tranzacţionare a săptămânii, sub media zilnică a acestui an, situată la un nivel de 39 milioane de lei.

Toţi indicii au închis în teritoriul negativ şedinţa de ieri, oscilaţiile fiind cuprinse între o scădere de 0,02% pentru indicele energetic BET-NG şi o depreciere de 0,5% în cazul indicelui BET-BK. Totuşi, în comparaţie cu principalele pieţe europene, deprecierile de la bursa locală sunt reduse.

BET a înregistrat o retragere de 0,23%, referinţa pieţei noastre intrând în zona roşie în ultima oră de tranzacţionare. Din acest coş de acţiuni, cel mai bun avans al zilei a fost înregistrat de acţiunile Medlife (M), cu o creştere de 2,74%, a treia cea mai mare de ieri de la BVB, în timp ce cel mai slab parcurs a fost marcat de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au scăzut cu 2,76%.

Tranzacţiile cu titlurile Banca Transilvania (TLV) din piaţa "regular" au asigurat aproximativ 30% din rulajul zilei de ieri, iar prin piaţa "deal" a fost înregistrat un singur transfer, tot cu titlurile TLV, care s-a încheiat la preţul de 2,12 lei/titlu, cu 0,24% peste referinţă, pentru o sumă de circa 1,61 milioane de lei.

În segmentul "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 5,47 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,1150 lei/titlu, în stagnare.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,3810 lei/titlu, în creştere cu 0,13%, valoarea tranzacţionată pe acest simbol însumând 3,59 milioane de lei.

Acţiunile Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 10,98 lei, în scădere cu 1,96%, pe fondul unei valori transferate de 2,32 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au angrenat un rulaj de 1,01 milioane de lei, ultima cotaţie a producătorului de vinuri fiind de 0,974 lei, în scădere cu 0,41%.

Indicele BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 40 acţiuni de la BVB, a înregistrat o scădere de 0,28%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri la care se adaugă Fondul Proprietatea, a avut o scădere de 0,4%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Sinteza" (STZ): +4,72%

2. "Bermas" (BRM): +3,45%

3. "MedLife" (M): +2,74%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +2,04%

5. "Ropharma" (RPH): +1,16%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Zentiva" (SCD): -7,89%

2. "Electromagnetica"(ELMA): -6,12%

3. "Turism Felix" (TUFE): -5,76%

4. "Altur" (ALT): -5,48%

5. "Uamt" (UAM): -4,71%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS