Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

BVB şi RASDAQBursa a închis pe verde, după cinci şedinţe de scădere

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Bursa a închis pe verde, după cinci şedinţe de scădere

Bursa de la Bucureşti a închis vineri în creştere, pentru prima dată după cinci şedinţe în teritoriul negativ, evoluţia fiind susţinută în principal de evoluţia acţiunilor Banca Transilvania (TLV) şi Romgaz (SNG).

Indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 0,6%, iar BET, al celor mai lichide acţiuni, a avansat cu 0,7%. BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Investitorii au tranzacţionat vineri acţiuni de 35 milioane de lei (7,9 milioane de euro).

Cel mai ridicat rulaj a fost înregistrat de acţiunile Banca Transilvania, cu 7,28 milioane de lei, din care 1,79 milioane de lei prin două transferuri de tip deal.

Acţiunile băncii au crescut cu 1,9%, susţinute de rezultatele financiare mai bune decât anticipau analiştii, anunţate joi. Instituţia de credit a obţinut în primele nouă luni un profit net de 338,13 milioane lei, în creştere cu 40,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Transferuri ridicate au fost operate cu acţiunile Romgaz (SNG), de 5,65 milioane de lei. Cotaţia producătorului de gaze naturale, care are o pondere ridicată în principalii indici ai pieţei, la fel ca Banca Transilvania, a urcat cu 1,5%.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au închis în creştere cu 0,5% după schimburi între investitori de 5,4 milioane de lei, din care 1,4 milioane de lei printr-un transfer de tip deal.

Indicele BET FI, compus din Fondul Proprietatea şi cele cinci SIF-uri, a crescut cu 0,3%, în timp ce BET NG, al sectorului energetic a urcat cu 0,5%.

O lichiditate mai ridicată au înregistrat şi acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cu 4,98 milioane de lei, din care 3,28 milioane de lei prin două deal-uri, precum şi titlurile băncii austriece Erste (EBS), proprietarul BCR, cu 4,8 milioane de lei.

Cotaţia Erste a crescut cu 3,7%, iar cea a BRD cu 0,1%.

Un transfer de tip deal a avut loc şi în piaţa Rasdaq, cu acţiuni Unirea Shopping Center (SCDM) de 2,2 milioane de lei. Pachetul de acţiuni care a făcut obiectul tranzacţiei reprezintă 3,6% din titlurile companiei, potrivit Mediafax.

Indicele extins BET XT a crescut cu 0,6%, iar BET BK a avansat cu 0,7%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
GALA PREMIILOR PIEŢEI DE CAPITAL 2019
Life Dental Spa - Clinica Dentara Laser
Petrecere de Crăciun de poveste la Resturant Elisabeta
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS