BVB si RASDAQPiaţa a continuat să crească, pe o lichiditate în urcare

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Piaţa a continuat să crească, pe o lichiditate în urcare

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au înregistrat, ieri, aprecieri, continuând creşterile de zilele trecute, în condiţiile unei lichidităţi sporite.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), a urcat, ieri, cu 0,75% faţă de şedinţa anterioară, apreciindu-se la 20.939,81 puncte, în timp ce indicele compozit al pieţei, BET-C, a câştigat 1,31%, ajungând la 3.075,81 puncte.

În acelaşi timp, indicele BET, al celor mai lichide zece titluri de la BVB, a câtigat 0,89% faţă de şedinţa de miercuri, ajungând la 5.186,95 puncte.

Indicele BET-NG, al celor mai tranzacţionate companii energetice, a înregistrat o creştere de 2,01%, urcând până la 761,30 puncte. Lichiditatea tranzacţiilor încheiate, ieri, a fost de 28,19 milioane de lei (6,5 milioane de euro).

Printre cele mai lichide acţiuni ale şedinţei de ieri s-au numărat cele emise de societatea de investiţii financiare "Oltenia" (SIF5), generând o lichiditate de 3,5 milioane de lei. În total, au fost transferate 2,9 milioane de acţiuni SIF5, la preţuri cuprinse între 1,2 lei şi 1,233 lei/titlu. Cotaţia de referinţă a urcat cu 1,07%, la 1,225 lei/acţiune.

Conducerea SIF "Oltenia" a anunţat, ieri, că pe 15 ianuarie va avea loc şedinţa Consiliului de Administraţie în care se va proceda la cooptarea unui administrator provizoriu, precum şi la alegerea unei persoane în funcţia de conducător, în locul lui Dinel Staicu. Anunţul SIF5 vine după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dat o Ordonanţă prin care a cerut conducerii SIF5 ca, în termen de 30 de zile, să numească un nou membru CA provizoriu până la prima Adunare Generală, în locul lui Dinel Staicu. Acesta a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

Titlurile "OMV Petrom" (simbol OMV) s-au scumpit, ieri, cu 2,76%, la 0,335 lei/acţiune, pe fondul unui rulaj de 2,2 milioane de lei. Cele 6,75 milioane de acţiuni SNP tranzacţionate, ieri, au avut preţuri cuprinse între 0,325 lei şi 0,335 lei/acţiune.

Încă 500.000 de acţiuni "BRD Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au mai fost transferate pe piaţa "Deal", la preţul de 12,3 lei/acţiune, după ce, marţi, SIF "Muntenia" a vândut prin două tranzacţii speciale 60 de milioane de titluri BRD, reprezentând 0,71% din capitalul social al băncii.

Tot ieri, a fost încheiată o tranzacţie "specială" cu 50.000 de acţiuni ale "Bursei de Valori Bucureşti" (simbol BVB), în valoare de 2,02 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni pe segmentul Rasdaq au fost cele emise de "Fimaro Invest" Cluj- Napoca (simbol FIMI), cu tranzacţii în valoare de 431.484 de lei. În total, au fost schimbate 10.524 acţiuni FIMI, la preţul de 41 de lei/titlu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
ApanovaAdvertisement
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS