Retail

BVB şi RASDAQRulaj, preponderent pe acţiunile companiilor din energie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2014

Rulaj, preponderent pe acţiunile companiilor din energie

Acţiunile emitenţilor din sectorul energetic, precum Romgaz (SNG) şi OMV Petrom (SNP), au asigurat luni cea mai mare parte a rulajului bursei de la Bucureşti şi au susţinut creşterea pieţei, care a accelerat treptat pe parcursul zilei.

Indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 1,2%, iar BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a avansat cu 1,1%, după schimburi între investitori totalizând 32 milioane de lei (7,2 milioane de euro). BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

Sectorul energetic a asigurat motorul pieţei, cu un avans al indicelui companiilor din domeniu, BET NG, de 1,5%. Pe de altă parte, BET FI, compus din acţiunile SIF-urilor şi Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,4%.

Cinci din cele mai lichide şase acţiuni ale şedinţei au fost companii cu activitate în sectorul energetic.

Romgaz a înregistrat schimburi de 6,23 milioane de lei, Transelectrica (TEL) de 6,06 milioane de lei, Electrica (EL) de 2,67 de miloane de lei, Transgaz (TGN) de 2,6 milioane de lei, iar OMV Petrom de 1,96 milioane de lei.

Lichiditate mai ridicată au consemnat şi acţiunile Fondul Proprietatea, cu rulaj de 5 milioane de lei, dar un avans de 0,9%, uşor sub cel al pieţei, potrivit Mediafax.

Acţiunile Romgaz au crescut cu 1,1%, cele ale Transelectrica cu 3,3%, Electrica a urcat cu 0,3%, Transgaz cu 1,1%, iar OMV Petrom a avansat cu 2,8%.

Segmentul transferurilor de tip deal nu a contribuit semnificativ la activitatea pieţei, cu doar trei astfel de tranzacţii, înregistrate toate în prima jumătate a zilei.

Astfel, au fost tranzacţionate în sectorul bancar acţiuni BRD - Groupe Societe Generale (BRD) prin două deal-uri însumând 1,56 milioane de lei şi titluri Banca Transilvania (TLV) de 890.000 de lei printr-o singură operaţiune.

Indicele extins BET XT a crescut cu 0,9%, în timp ce BET BK a urcat cu 0,4%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

15 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0623
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5208
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7176
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.3369

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro