Revista BURSA Construcţiilor

BVB şi RASDAQRulaj susţinut de tranzacţii deal

M.F.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 04 iulie 2014

Rulaj susţinut de tranzacţii deal

Bursa de la Bucureşti a închis joi în scădere cu 0,2%, pe un rulaj mai ridicat decât în ultimele zile, susţinut de deal-uri cu titluri SIF Oltenia (SIF5) şi de tranzacţii pe piaţa principală cu acţiuni Romgaz (SNG) şi Fondul Proprietatea (FP).

Lichiditatea a revenit pe bursă odată cu încheierea ofertei publice iniţiale a Electrica, derulată în perioada 16-25 iunie, iar primele trei şedinţe din această săptămână au adus creşteri pentru majoritatea acţiunilor, investitorii plasând în companiile listate banii deblocaţi după ofertă.

Optimismul investitorilor s-a temperat joi, majoritatea acţiunilor evoluând indecis pe parcursul şedinţei, în timp ce indicii s-au menţinut în coborâre uşoară sau în stagnare, potrivit Mediafax.

Indicele de referinţă BET Plus a închis în scădere cu 0,2%. BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine. Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a trecut pe plus în a doua parte a zilei şi a închis în urcare cu 0,17%.

Investitorii au tranzacţionat joi pe BVB acţiuni de 70,77 milioane lei (16,13 milioane euro), rulaj mai ridicat faţă de volumele din ultimele zile. Un pachet reprezentând 2,3% din acţiunile SIF Oltenia a făcut obiectul unei tranzacţii deal în valoare de 26,85 milioane lei, al un preţ de 1,95 lei/acţiune, cu 1,56% mai mare faţă de închiderea de miercuri.

Tranzacţii deal au fost înregistrate şi cu acţiuni SIF Moldova (4,89 milioane lei), OMV Petrom (1,15 milioane lei) şi Nuclearelectrica (366.000 lei).

Transferurile pe piaţa secundară au asigurat astfel aproape jumătate din rulajul bursei în şedinţa de joi. Pe piaţa principală, cele mai lichide acţiuni au fost Romgaz şi Fondul Proprietatea, care au acoperit o treime din lichiditatea totală a bursei.

Vineri, lichiditatea va fi susţinută probabil de debutul la tranzacţionare al acţiunilor Electrica (EL). Acţiunile Electrica vor avea program special de tranzacţionare vineri, cu deschiderea la ora 10:00, debutul companiei pe piaţa locală fiind astfel sincronizat cu listarea certificatelor globale de depozit (GDR) pe bursa de la Londra.

Indicele BET-NG, al acţiunilor din sectorul energiei, a închis joi în coborâre cu 0,1%.

Indicele extins BET-XT a scăzut cu 0,15%, iar indicele extins BET-BK s-a depreciat cu 0,22%.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca privesti atent "problema", trebuie sa fi destul de prost sa nu-ti dai seama and primesc ordinul "dsdespre "asul din maneca" sau jocul cartoforilor", cand primesc ordinul "discret", slugile de la BVB, arunca pe piata ... ordinele de cumparare sau vanzare la ... pretul pietei si asa ajunge "la ordin Bursa la ROSU sau Verde, fara nici un fel de noima ci, doar la "ordin", ca si astazi de altfel cand nu exista "nici un fel de scandal politic si nici pe naiba care sa justifice ... "ceva deosebit"", adica ... TOTUL PE ROSU, deci, trepadusii BVB isi fac meseria de slugi !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro