BVBTranzacţii de numai 28,5 milioane de lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 august

Tranzacţii de numai 28,5 milioane de lei

Închideri preponderent negative pentru indici, într-un context pozitiv în pieţele europene

Valoarea tranzacţiilor realizate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în ultima sesiune a săptămânii a fost de numai 28,5 milioane de lei, cu mult sub media zilnică a anului de circa 100 milioane de lei.

Indicii au avut închideri preponderent negative, într-un context pozitiv pentru pieţele europene. Indicele compozit BETPlus a coborât cu 0,17%, la 1.858 de puncte, în timp ce indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea (FP), a urcat cu 0,15%, până la 50.092 de puncte.

Echipa de la Prime Transaction a scris, în raportul său zilnic: "Final de săptămână cu evoluţii preponderent negative. Variaţiile au fost cuprinse între -0,22% pentru BET şi 0,36% în cazul indicelui BETAeRO. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,78 milioane lei, lichiditatea revenind la valori minime. Acţiunile a doar trei emitenţi au depăşit pragul de un milion de lei valoare tranzacţionată: Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP) şi Banca Transilvania (TLV). Din indicele BET, titlurile Transgaz (TGN) au avut singura creştere de peste un procent, cu o apreciere a cotaţiei bursiere de 1,27%. La polul opus, acţiunile Banca Transilvania (TLV) s-au corectat cu 1,5%".

În piaţa "regular", topul valorii schimburilor a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea, ce au cumulat un rulaj de 5,27 milioane de lei, titlurile SNP încheind ziua la preţul unitar de 1,982 lei, în creştere cu 0,61%.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au stagnat, la preţul de 0,53 de lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de patru milioane de lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile Banca Transilvania, ce s-au depreciat cu 1,5%, până la preţul de 1,97 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 3,67 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz au scăzut cu 0,83%, la preţul de 47,9 lei, pe fondul unor schimburi de 0,97 milioane de lei.

Prin piaţa "deals" au fost derulate două schimburi, în valoare de aproape patru milioane de lei, cu acţiunile Fondul Proprietatea. Tranzacţiile au fost realizate la preţul unitar de 1,78 de lei, cu 9,64% sub referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a stagnat la 2.263 de puncte, în timp ce indicele BET-XT, ce reuneşte cele mai lichide 30 de acţiuni ale pieţei noastre, s-a depreciat cu 0,19%, la 1.091 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Aerostar" (ARS): +4,96%

2. "Transilvania Investments" (TRANSI): +3,73%

3. "Turism Felix" (TUFE): +3,57%

4. "Cemacon" (CEON): +2,99%

5. "Socep" (SOCP): +2,86%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Sinteza" (STZ): -10,40%

2. "Electroargeş" (ELGS): -6,05%

3. "Dafora" (DAFR): -5,19%

4. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): -2,09%

5. "Banca Transilvania" (TLV): -1,50%

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Jurnalele tv si scrise abundă de razboiul ruso-ucrainean si prizonierii lui, nimeni insa de pe jurnalele BVB nu scot un cuvânt despre "prizonierii BVB", oameni simpli, amăgiți de șarlatanii bine plătiți să-și investească bruma de bani economisiți pe aceiași BVB. SMECHERIA devalorizarii valorii acțiunilor o adevărată sarabanda de joc păcănele, care să-i doerie si să-și vândă ieftin si in pierdere micul număr de acțiuni, variantă falimentară. Despre escrocii care vând iluzii marca profit iluzoriu pe bvb se păstrează o tacere tip "porcul in porumb".

    Pe AERO au fost cresteri si scaderi mai mari, dati si acolo un top 5 cresteri si un top 5 scaderi !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro