Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BVBUn "deal" cu titlurile Digi salvează lichiditatea bursei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Un "deal" cu titlurile Digi salvează lichiditatea bursei

Oscilaţii minore pentru indici, într-o şedinţă în care doar BET­-BK s-a apreciat  

O tranzacţie "deal" cu 1,2 milioane de acţiuni Digi Communications (DIGI), în valoare de 36 milioane de lei, a salvat lichiditatea din ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), într-o zi în care valoarea tuturor schimburilor realizate prin Piaţa Principală a bursei noastre s-a ridicat la 53,83 milioane de lei, peste media zilnică înregistrată de la începutul anului, de 40,65 milioane de lei.

Transferul a fost realizat la un preţ unitar de 30 de lei, cu 1,35% peste referinţa din piaţa "regular" din ziua anterioară.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au carac­terizat parcursul pieţei din ultima şedinţă bursieră a săptămânii astfel: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii preponderent descendente, BET-BK fiind singurul coş de acţiuni care a închis pe plus. Scăderile au fost minore, cea mai mare depreciere fiind cea a indicelui BET, care a coborât cu 0,19%. Valoarea tranzacţiilor a urcat până la 11,3 milioane euro, însă 66% provine de la o tranzacţie «deal» prin care a fost transferat 1,2% din capitalul social al Digi Communications (DIGI). Din indicele BET, cea mai bună evoluţie a fost tot cea a titlurilor DIGI, care au urcat în piaţa «regular» cu 2,36%. Creşteri de peste un procent au mai avut şi acţiunile Bursa de Valori Bucureşti (BVB) +1,95% şi Nuclearelectrica (SNN) +1,04%. La polul opus avem acţiunile Sphera Franchise Group (SFG), cu o scădere de 2,91% şi OMV Petrom (SNP) -1,31%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), valoarea transferurilor cu titlurile producătorului de gaze naturale ridicându-se la 7,29 milioane lei, într-o şedinţă în care cotaţia SNG a urcat cu 0,93%, la 37,95 lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,38 lei/titlu, în scădere cu 0,21%, pe fondul unui rulaj de 2,62 milioane de lei.

Titlurile Electrica (EL) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 11,05 lei, în scădere cu 0,9%, transferurile cu acţiunile furnizorului şi distribuitorului de energie electrică ridicându-se la 1,51 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au angrenat un rulaj de 1,25 milioane de lei, ultima cotaţie a fondului închis de investiţii fiind de 1,195 lei, în stagnare.

Indicele compozit BET Plus, al celor mai lichide 40 acţiuni de la BVB a coborât cu 0,19%, în timp ce indicele BET-XT, ce include cele mai tranzacţionate 25 de titluri ale bursei noastre, a scăzut cu 0,15%.

Indicele compozit BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,19%, în timp ce indicele BET­-XT, ce cuprinde cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a coborât cu 0,15%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, s-a depreciat cu 0,02%, în timp ce indicele BET­-NG, al sectorului energetic şi al utilităţilor, a scăzut cu 0,07%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,07%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Altur" (ALT): +11,76%

2. "Comcm" (CMCM): +5,38%

3. "Electroputere" (EPT): +4,35%

4. "TMK - Artrom" (ART): +3,66%

5. "Socep" (SOCP): +2,56%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Sphera Franchise Group" (SFG): -2,91%

2. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,08%

3. "Compa" (CMP): -1,54%

4. "Aages" (AAG): -1,35%

5. "OMV Petrom" (SNP): -1,31%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS