"Calgon" face cea mai mare afacere a sa din Europa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 aprilie 2016

"Calgon" face cea mai mare afacere a sa din Europa

Compania americană preia unele operaţiuni "Arkema" pe 163 milioane dolari

"Calgon Carbon" Corp. din SUA preia operaţiunile derulate de compania franceză "Arkema" SA în sectorul carbonului şi filtrelor, pentru care plăteşte 163 de milioane de dolari, iar astfel societatea americană cu activităţi de purificare a apei face cel mai mare pas în Europa.

Furnizorul de chimicale pentru filtrare şi aditivi a oferit pentru activităţile achiziţionate de 9,5 ori mai mult decât profitul realizat în 2015 de divizia Activated Carbon & Filter Aid din cadrul "Arkema", care generează vânzări de 93 milioane de euro.

Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze în ultimul trimestru din 2016. Compania cu sediul în Pittsburgh va finanţa preluarea cu lichidităţi şi datorii.

Afacerea cu "Arkema" include şase amplasamente industriale din Franţa şi Italia, care deservesc clienţi din sectoare precum: farmaceutic, alimente, băuturi, industrie. Compania americană estimează ca economiile pe care le va realizeaz în urma tranzacţiei vor îmbunătăţi profitul său cu cel puţin 40% până în 2019.

Randy Dearth, directorul executiv al "Calgon Carbon", a declarat: "Această achiziţie va crea o platformă globală mai echilibrată şi diversă".

Tranzacţia va extinde prezenţa companiei americane în Europa, unde derulează deja operaţiuni în Belgia şi Marea Britanie, sub brandul "Chemviron Carbon". Societatea realizează mai bine de 50% din vânzările sale în SUA.

"Calgon" a luat fiinţă în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, sub denumirea de "Pittsburgh Coke & Chemical" Co. Aceasta a fost cumpărată de "Calgon" în 1965. Trei ani mai târziu, "Calgon" a fost preluată de "Merck and Co.", după care, în 1985, a fost cumpărată de management.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro