CĂLIN ILE, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI HOTELIERILOR DIN ROMÂNIA ŞI VICEPREŞEDINTE CONCORDIA: "România are toate şansele să devină lider european la ecoturism şi turism de sănătate"

N.R.
Politică / 22 iunie 2022

"România are toate şansele să devină lider european la ecoturism şi turism de sănătate"

România poate deveni liderul european în ceea ce priveşte ecoturismul şi turismul de sănătate, a afirmat, astăzi, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hotelierilor din România şi vicepreşedinte Concordia, în cadrul evenimentului "Politici Europene şi Business în Noua Economie", organizat de EM360 şi România Durabilă, conform Agerpres.

"De fiecare dată afişăm problemele pe care le avem - şi este firesc să fie aşa - şi găsim să le rezolvăm cu aceleaşi idei de soluţii cu care nu am reuşit să le rezolvăm în ultima perioadă. Cred că ar trebui să schimbăm modalitatea de abordare a acestor probleme. Cea mai mare revoluţie ar fi să ne gândim mai mult la oameni, că ei sunt cei care să genereze aceste reforme care să schimbe lucruri, atât în fiscal, în IMM-uri, în toate domeniile. Iar marea noastră problemă este că nu avem aceşti lideri care să se implice. O spun şi din implicarea mea în mediul asociativ, unde foarte greu găsesc oameni care să se implice în această servire a comunităţii", a spus reprezentantul din turism.

Această lipsă de implicare în mediul asociativ înseamnă că nu avem un mediu de business care să vină în dialog cu autorităţile statului şi cu cele europene, a subliniat el.

"Acest lucru pleacă dintr-o lipsă de încredere, nu reuşim să avem încrederea oamenilor care să vină să se implice. E o problemă şi a noastră şi a politicienilor. Este o problemă de educaţie, în primul rând, pentru că România are un număr mic de adulţi care sunt implicaţi în educaţia continuă", a arătat Ile.

El consideră că trebuie să facem eforturi foarte mari să schimbăm acest lucru, ca oamenii să fie stimulaţi să se înscrie în proiecte de educaţie civică, financiară, de orice fel, pentru că altfel vom continua această neimplicare şi această dificultate în a găsi soluţii.

"Noi, în turism, trebuie să gândim altfel lucrurile. La digital suntem mult de tot în urmă, iar din punctul de vedere al sustenabilităţii avem doar câţiva lideri care au nişte proiecte-pilot şi cu asta defilăm peste tot. Nu există un proiect de masă prin care să spunem că România este pregătită pentru un turism sustenabil. Deşi, dacă privim din punct de vedere competitiv, România are două avantaje din punctul de vedere al turismului cu care se poate bate cu oricine în lume: ecoturismul şi turismul de sănătate. În rest va fi mult mai greu să fim competitivi pe partea de sun&sea, să te baţi cu Mediterana sau cu sporturile montane, dar pe ecoturism şi turism de sănătate avem toate şansele să devenim lider european", a mai spus Ile.

Din perspectiva IMM-urilor, România este mult în urmă cu recurgerea la tendinţele digitale, iar soluţia sunt investiţiile în educaţie, astfel încât antreprenorii să realizeze ce avantaje le aduc proiectele din educaţie în principal în ceea ce priveşte prelucrarea datelor.

EM360 Group şi România Durabilă au organizat astăzi evenimentul online "Politici Europene şi Business în Noua Economie". Noua Economie este un demers iniţiat de EM360 şi România Durabilă care susţine un dialog permanent între Executiv şi mediul de afaceri. Printre partenerii media se află şi AGERPRES.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro