Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU:"Iohannis a lepădat orice spoială de neutralitate"

T.I.
Politică /

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că a renunţat la respectul faţă de limitele funcţiei şi le cere instituţiilor statului să adopte măsuri "pe gustul domniei sale".

"S-a terminat, înţeleg, şi cu mimarea democraţiei de către preşedintele 'tuturor românilor' care face şedinţe la Vila Lac cu liderii unui partid politic. Domnul Iohannis a lepădat orice precauţie, orice spoială de neutralitate, orice aparenţă de respect faţă de limitele funcţiei şi a ieşit să ordone instituţiilor statului trecerea la măsuri pe gustul domniei sale. Domnul Klaus Werner Iohannis, la o zi după şedinţa politică profund neconstituţională cu un partid politic, unde a trasat sarcini de campanie şi a făcut un program de acţiuni comune, ordonă Guvernului să elaboreze un proiect de lege şi nu oricum, ci în regim de urgenţă. Domnul Iohannis nu se opreşte aici, ci ordonă CSM să se ralieze prompt acţiunii Guvernului", a scris Tăriceanu, astăzi, pe Facebook.

El îl acuză pe preşedintele Iohannis că doreşte să obţină controlul asupra Consiliului Superior al Magistraturii.

"Nu se mai fac aşa lesne dosare magistraţilor incomozi spre a putea fi şantajaţi în numele unor interese politice înalte. Nu se mai pot amâna procesele dumneavoastră până după ce vă veţi fi obţinut alegerea şi imunitatea prezidenţială, ca în 2014. Era bine când acele anchetări de magistraţi se făceau sub pulpana DNA şi nu e bine când se fac acum, sub controlul CSM, garant al independenţei Justiţiei! Să mă mai mir, deci, că vă străduiţi să puneţi şaua pe CSM?", a mai scris preşedintele Senatului.

În opinia sa, Klaus Iohannis a ales să ignore opiniile magistraţilor şi este interesat doar de ce spun GRECO, Comisia de la Veneţia sau alte organisme externe.

"După Hiroshima, unul ca dumneavoastră, domnule Iohannis, ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de clădirile dărâmate şi pericolul de a fi cărat de vânt peste hotare şi nu tragedia umană produsă acolo. Declaraţiile de astăzi sunt de o gravitate extremă şi nu trebuie să rămână nesancţionate. Nu trebuie să devenim toţi complicii unui preşedinte al cărui singur scop este să se mai aleagă un mandat", mai spune Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, astăzi, Executivului "să vină urgent" cu o iniţiativă legislativă care "va corecta" situaţia legată de Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, pe care a numit-o "o anomalie". "Guvernul să vină urgent cu iniţiativă legislativă care va corecta această anomalie", a spus el, la Palatul Cotroceni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS