CAMERA DEPUTAŢILOR:Au fost adoptate unele măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică

J.P.
Politică /

Au fost adoptate unele măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică

Deputaţii au dat azi un vot în unanimitate asupra proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 103/2020 pentru prorogarea termenului de aplicare a măsurilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 26/2018 privind adoptarea unor măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică, conform Agerpres.

Ordonanţa de urgenţă are ca obiect de reglementare aprobarea următoarelor măsuri: prelungirea obligaţiei Societăţii Complexul Energetic Hunedoara - S.A. de a furniza servicii tehnologice de sistem către Operatorul de transport şi sistem, la o valoare a puterii electrice de cel puţin 400 MW, în condiţiile reglementărilor emise de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, în vederea menţinerii nivelului de siguranţă a Sistemului Electroenergetic Naţional, până la data de 31.12.2020, prelungirea obligaţiei pentru Operatorul de transport şi sistem - Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" - S.A. de a stabili capacitatea lunară corespunzătoare serviciilor tehnologice de sistem, reprezentând rezerva terţiară lentă, până la data de 31.12.2020.

De asemenea, se menţine prevederea din Ordonanţa de urgenţă nr. 26/2018, respectiv ca, în cazul unor situaţii accidentale sau neprevăzute în funcţionarea grupurilor energetice din cadrul centralelor termoelectrice Mintia şi Paroşeni, care determină indisponibilitatea tehnică şi financiară cu privire la realizarea serviciilor tehnologice de sistem, să poată fi cesionate drepturile şi obligaţiile ce decurg din contractele de vânzare-cumpărare a serviciilor tehnologice de sistem, în conformitate cu reglementările emise de catre ANRE. Perioada propusă pentru aplicarea măsurilor menţionate este de la 01.07.2020 până la 31.12.2020.

Potrivit unui amendament, redevenţa anuală pentru concesiunile prevăzute de prezenta lege este de 0,4% şi este plătită de operatorul de transport al energiei electrice din valoarea veniturilor brute realizate din operaţiuni de transport şi tranzit al energiei electrice, prin sistemele naţionale de transport, aflate în proprietatea publică a statului.

De asemenea, redevenţa anuală pentru concesiunile prevăzute de prezenta lege este de 0,4% şi este plătită de operatorul de transport de gaze naturale din valoarea veniturilor brute realizate din operaţiuni de transport şi tranzit al gazelor naturale prin sistemele naţionale de transport, aflate în proprietatea publică a statului.

Proiectul a fost adoptat în luna iulie de către Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Legal Accelerators

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie