DIGI Comunications

Captură record de droguri în valoare de 60 milioane de euro, descoperite de DIICOT

G.U.
Anticorupţie / 01 septembrie 2020

Captură record de droguri în valoare de 60 milioane de euro, descoperite de DIICOT

Cele 1,5 tone de haşiş şi 751 kilograme de pastile de captagon au fost aduse la Constanţa din portul sirian Latakia

DIICOT şi Poliţia Română au anunţat, astăzi, cea mai mare captură de pastile de captagon şi haşiş din istoria celor două instituţii, conform G4Media.ro. Comprimatele de tip captagon, cunoscut şi sub denumirea de "drogul jihadului", au, în mod uzual, un conţinut ridicat de amfetamină, au explicat procurorii în comunicat. Este vorba de o tonă şi jumătate de haşiş şi 751 de kilograme de pastile captagon. Prejudiciul estimat în dosar este de 60 de milioane de euro.

"În cursul lunii august 2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime au efectuat investigaţii într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc, conform unui comunicat de presă.

În urma investigaţiilor, a fost identificată o navă care transporta două containere ce conţineau 40 de tone de produse nealimentare, expediate din Portul Latakia, Siria, care a tranzitat Turcia şi care avea ca destinaţie finală Portul Constanţa.

La data de 30.08.2020, nava a ancorat în Portul Constanţa, iar containerele au fost descărcate.

În urma percheziţionării containerelor, în baza ordonanţei emise de către procurorii DIICOT - Structura Centrală, într-unul dintre acestea au fost descoperite cantităţile de aproximativ 1,5 tone de haşiş şi 751 de kg. de pastile de captagon(4.024.250 de pastile de captagon).

Drogurile identificate erau disimulate între recipientele de carton cu marfă transportată legal, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanţe. Marfa de acoperire, săpun organic cu o densitate foarte mare, avea menirea de a masca drogurile.

Comprimatele de tip captagon, cunoscut şi sub denumirea de "drogul jihadului", au, în mod uzual, un conţinut ridicat de amfetamină.

Valoarea de piaţă a drogurilor capturate este de aproximativ 60.000.000 de euro.

În prezent, procurorii DIICOT - Structura Centrală efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane, cetăţeni români şi străini, pentru a se stabili implicarea acestora în organizarea transportului de droguri.

Activităţile au fost efectuate în cooperare cu United States Drug Enforcement Administration (DEA). În cadrul operaţiunii s-a beneficiat şi de sprijinul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro