Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

CARMEN DAN:"În acest an, MAI va încadra peste 6.300 de oameni"

L.C.
Politică /

"În acest an, MAI va încadra peste 6.300 de oameni"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, ieri că, în acest an, în MAI vor fi încadrate peste 6.300 de persoane, aproximativ 5.700 vor proveni din şcolile de agenţi şi de subofiţeri şi peste 600 fiind ofiţeri absolvenţi ai Academiei de Poliţie, ceea ce presupune şi o alocare de 61,5 milioane de lei.

"În anul 2019, continuăm politica de reducere a deficitului de personal şi aici fac precizarea că, în acest an, vom încadra peste 6.300 de oameni, aproximativ 5.700 de persoane care vor veni dinspre şcolile de agenţi şi de subofiţeri şi peste 600 de ofiţeri absolvenţi ai Academiei de Poliţie, ceea ce presupune şi un fond în valoare de 61,5 milioane de lei. În plus, încadrare din sursă externă pentru cele 1.871 de posturi pentru care a fost aprobată deblocarea prin memorandum. (...) Continuăm, de asemenea, demersurile pentru creşterea gradului de dotare cu mijloace de protecţie specifice şi asigurarea muniţiei pentru misiuni şi antrenament, obiectiv pentru care propunem alocarea de fonduri de 105 milioane de lei. În zona operativă, avem 72.000 de persoane pentru care este nevoie de schimbarea armamentului care are un grad de uzură ridicat şi constituie în acest moment, spun eu, deja un pericol. În concluzie, înzestrarea în acest domeniu, dar şi echiparea cu mijloace de protecţie pentru angajaţii ministerului este o responsabilitate foarte importantă pentru noi", a spus Dan, la dezbaterile pe buget din comisiile parlamentare reunite pentru apărare, relatează Agerpres.

Ea a adăugat că pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin MAI pe parcursul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, inclusiv în zona de asigurare a securităţii celor peste 200 de evenimente care au loc în ţara noastră în această perioadă, s-a estimat că este nevoie de aproximativ 19,5 milioane de lei.

"O altă prioritate despre care vreau să vorbesc rămâne îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi a centrelor de pregătire a angajaţilor, sens în care vom continua lucrările de consolidare şi reabilitare a sediilor unităţilor ministerului, inclusiv în zona deservită de instituţiile prefectului şi, practic, pentru aceste investiţii am propus suma de 127 de milioane de lei, din care pentru instituţiile prefectului 6,1 milioane de lei. Continuăm în acest an procesul de înnoire a parcului auto, vrem în plus să introducem un nou concept de autospecială de patrulare care asigură protecţia poliţiştilor, prin delimitarea zonei în care aceştia stau de zona destinată persoanelor reţinute, care de multe ori au manifestări violente. Avem în derulare un proiect pilot în Bucureşti, însă vrem să mergem mai departe cu acest proiect prin achiziţia a 2.000 de autospeciale de acest tip şi pentru acest obiectiv avem alocată o sumă de 80 de milioane de lei din venituri proprii", a menţionat ministrul.

Comisiile de apărare ale Parlamentului au avizat favorabil, ieri, bugetul Ministerului Afacerilor Interne, cu 21 voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri.

Potrivit proiectului de buget pe 2019 transmis Parlamentului de Guvern, bugetul propus pentru MAI este de 18.467.209.000 de lei, cu 21,50% mai mare faţă de cel de anul trecut.

Nu a fost adoptat niciun amendament.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Eu vred ca sunteti sonati sigur. Cum va permiteti sa pensionati oameni la 50 de ani si sa va plangeti de deficit de personal? Daca mariti varsta de pensionare macar la 55 de ani, aveți si oameni cu experienta si posturile ocupate. Nenea militeanu muncea pana la 60 de ani si abia dupa aia crapa.

  1. Exact. Cred ca numai la noi in tara, jumatate din cei ce muncesc, se pensioneaza la 45 de ani! Da-o in aia masiii de treaba!

  de frica pesede se blindeaza. Carmenuta se asteapta la proteste masive si atunci face angajari

  1. ...

   Facem achiziții pe materiale dar salarizarea este ff proasta iar cei ce vorbesc despre pensionare care ar fi prea devreme sa vina ei sa lucreze in locul celor care nu au cerut degeaba pensionarea cadrelor la 47 sau 50 de ani pentru ca multi nu se încadrează pentru a beneficia de pensie la varsta aceasta.In alta ordine de idei uzura si stresul pun lasă urme iremediabil de la vârste fragede mai ales in sistemul de ordine publică,unde un cadru la 50 de ani nu mai poate da un randament conform cerintelor,nu comparăm un militar cu un civil,deoarece militarul este privat de foarte multe activitati pe care un civil le are,fiecare meserie are specificul ei si nu ar trebui să fim cîrcotași sau invidiosi pe luni sau alti,sa ne uitam si la alte state mai educate si mai avansate decat noi ce condiții au militarii atat salarizare cat si varsta de pensionare.Este usor sa vorbim in necunoștință de cauza sau daca nu suntem direct implicati.D-na ministru sa rezolve problema salarizării cadrelor ,la această dată salariul calculând-se la nivelul anului 2009,foarte multi nu stiu acest amănunt important considerand salarii in ministerul de interne foarte mari cand sunt la limita inferioară fata de alti bugetari,totul bazându pe faptul că militarii nu au voie sa faca greva.Deci pe cei care vorbesc in neștiință de cauza ii invit sa vina sa lucreze pe salariile acestea,,mari" si sa iasa la 65 de ani sau mai mult la pensie daca sunt asa ca modelul ,,superman".Multumesc frumos pentru răbdare.

  Exact! Confirma faptul ca suntem un stat politienesc. Sclavii trebuie paziti bine, sa nu aiba loc de-ntors. Asta nu e nimic..Stiati ca MAI are de doua ori si ceva mai multi angajati ca armata? O sa ne impuste din greseala pe strada. Uitati-va cum masinile de politie trec, fara exceptie, NUMAI CU SIRENA SI LUMINILE ACTIVATE, pe contrasens, fara respectarea vreunei reguli de circulatie. Rutierii opresc in trafic numai domnisoare, doamne si masini de provincie. In Moldova, rutiera opreste 'prin sel ectie,. Este exact exprimarea unui destept care e si pe youtube...E dementa totala ce se intampla.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS