Abonament gratuit

Casa de modă Chanel vrea să rămână independentă

Ziarul BURSA #Internaţional /

Casa de modă Chanel şi-a reafirmat ieri dorinţa de a rămâne independentă, chiar dacă şi-a publicat pentru prima oară cifra vânzărilor, informează Reuters, adăugând că acestea au totalizat 11 miliarde dolari în 2018.

Decizia de anul trecut a mărcii, de a da publicităţii rezultatele financiare anuale pentru prima dată de la înfiinţarea sa, în 1910, de către Coco Chanel, a alimentat speculaţiile referitoare la o posibilă vânzare, conform Agerpres.

Însă, directorul financiar al companiei franceze, Philippe Blondiaux, a reafirmat într-un interviu acordat Reuters: "Nu este avută în vedere nicio ofertă publică iniţială sau de vânzare. Investiţiile pe termen lung pe care le facem sunt o dovadă în acest sens".

Potrivit lui Blondiaux, în 2018 Chanel şi-a dublat investiţiile, până la un miliard de dolari, în special în reţeaua de magazine, în proiectele din domeniul digital şi în achiziţii, precum compania spaniolă Colomer. Pentru 2019 Chanel intenţionează să realizeze investiţii similare cu cele de anul trecut.

"Chanel trebuie să rămână independentă pentru a avea libertatea necesară pentru a putea face alegeri care merg contra curentului, precum cea de nu mai utiliza piei de animale exotice sau de a armoniza preţurile la nivel mondial", a spus Blondiaux.

Anul trecut, vânzările Chanel au crescut cu 13%, până la 11,12 miliarde dolari, profitul net - cu 16%, la 2,17 miliarde dolari, iar dividendele vărsate către familia Wertheimer s-au ridicat la 842,4 milioane dolari. Clientela chineză a continuat să stimuleze vânzările şi profiturile marilor firme de lux în pofida disputelor comerciale dintre SUA şi China.

Anul trecut, Chanel a înregistrat creşteri pe toate pieţele sale, în frunte cu Asia-Pacific, unde vânzările s-au majorat cu 19,9%, comparativ cu o creştere de 7,8% în Europa şi una de 7,4% pe continentul american.

Chanel se deosebeşte de rivalii săi prin decizia de a-şi vinde produsele în special prin reţeaua sa de magazine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS