Câteva zeci de ONG-uri îl invită pe Nicuşor Dan să lucreze împreună pentru Bucureşti

G.U.
Miscellanea / 09 decembrie 2020

Câteva zeci de ONG-uri îl invită pe Nicuşor Dan să lucreze împreună pentru Bucureşti

Câteva zeci de ONG-uri i-au adresat o scrisoare deschisă primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, prin care îl invită să organizeze o întâlnire pentru a stabili modul cel mai eficient în care pot colabora cu administraţia locală, conform Agerpres.

Scrisoarea deschisă a fost postată pe pagina de Facebook a Asociaţiei OPTAR şi mai este semnată, printre alţii, de reprezentanţii Active Watch, Asociaţia Dăruieşte Viaţă, Asociaţia Geeks for Democracy, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, Asociaţia Peisagiştilor din România - Filiala Bucureşti, Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN, Centrul de resurse pentru participare publică - CeRe, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities, Fundaţia Visul Luanei, Funky Citizens, Greenpeace România, Iniţiativa Civică Grow Up România. Totodată, iniţiativa este susţinută de Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti, notează sursa citată.

"Bucureştiul are în acest moment o mare nevoie de o administraţie de calitate. Sufocat de trafic, aer poluat şi gunoaie, cu străzi pline de gropi şi mii de clădiri vulnerabile la cutremur, divizat de inegalităţi sociale, cu una din cele mai mari rate de infectare cu COVID-19 din ţară şi o fibră socială fragilă, acesta nu mai este un oraş în care să fie bine să trăieşti. Totuşi, noi credem că acest lucru poate fi schimbat, dacă lucrăm împreună şi constant la priorităţile oraşului", se arată în scrisoarea semnată de cele 37 de ONG-uri.

Semnatarii îi reamintesc lui Nicuşor Dan că a promis un parteneriat cu mediul de afaceri, cu mediul academic, cu specialiştii, cu ONG-urile şi cu asociaţiile profesionale. Organizaţiile îşi exprimă "speranţa şi interesul" pentru un parteneriat eficient cu administraţia locală, bazat pe: prioritizarea intereselor comunităţii, solidaritate, transparenţă bugetară şi decizională, folosirea resurselor locale în mod corect, echitabil şi eficient. ONG-urile îl invită pe Nicuşor Dan să organizeze o întâlnire în care să detalieze "modul cel mai eficient" în care pot lucra împreună pentru Bucureşti, fie într-un grup mai mare al organizaţiilor, fie pe arii de expertiză, transmite Agerpres.

"Suntem câteva zeci de organizaţii şi grupuri de iniţiativă care deja lucrează pentru un Bucureşti mai bun. Acordăm finanţări pentru proiecte, protejăm parcurile oraşului, construim şi amenajăm spitale, urmărim transparenţa bugetară, aducem împreună vecini din cartiere, susţinem educaţia pentru copii din medii defavorizate, măsurăm calitatea aerului, pregătim populaţia pentru un viitor mare cutremur, facem colţuri din oraş mai prietenoase cu locuitorii lui, folosim resursele nefolosite ale oraşului (hale industriale, râul Dâmboviţa). (...) O parte dintre noi au iniţiat deja de-a lungul timpului colaborări cu administraţia publică de la nivelul Municipiului Bucureşti", se menţionează în scrisoare.

Semnatarii precizează că au fost cartografiate, în baza programului de candidatură al primarului general, priorităţile, resursele şi expertiza fiecărui ONG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro