CCIR şi Camera de Comerţ a Zonei Metropolitane New York, parteneriat pentru stimularea investiţiilor

Adina Lateş
Macroeconomie / 29 septembrie 2015

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Camera de Comerţ a Zonei Metropolitane New York au semnat un Acord de Colaborare pentru stimularea comerţului româno-american şi intensificarea investiţiilor în sectoare de importanţă strategică din România şi Statele Unite ale Americii, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Prin acordul dintre Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Camera de Comerţ a zonei metropolitane New York urmărim să creştem nivelul cooperării economice româno-americane. Intensificarea relaţiilor cu partenerii din SUA este prioritatea CCIR pe linie de relaţii externe, care poate conduce la investiţii şi la crearea de noi locuri de muncă", a declarat Mihai Daraban, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

De asemenea, Daraban a vorbit despre necesitatea cooperării în domeniul securităţii energetice, plecând de la poziţia României în regiune şi de la obiectivul de diversificare a surselor de energie şi a rutelor de transport.

Acordul presupune ca cele două părţi să colaboreze pentru atragerea investiţiilor străine în România, susţinerea legăturilor cu administraţia locală şi informarea autorităţilor cu privire la nevoile investitorilor, încurajarea şi facilitarea contactelor între antreprenorii români şi cei din zona metropolitană a oraşului New York.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

20 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9279
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0872
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7162
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.2817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro