CCNE: "Ameninţări la adresa companiilor europene în 2024 - atacurile cibernetice şi fake news, în top"

T.B.
Companii / 29 noiembrie 2023

Ana Maria Gardiner, Managing Partner Lighthouse PR

Ana Maria Gardiner, Managing Partner Lighthouse PR

Polarizarea socială, creşterea fenomenului fake news şi pierderea încrederii în autoritate formează topul celor mai mari ameninţări pentru companiile europene în 2024, inclusiv din perspectiva comunicării de criză, se arată într-un comunicat al CCNE, remis redacţiei. Atacurile cibernetice ocupă un loc special în clasament, rămânând cel mai mare risc pentru organizaţii, estimându-se că infracţiunile cibernetice vor costa economia globală 10,5 trilioane de dolari anual până în 2025, relatează sursa menţionată. Aceasta este concluzia desprinsă la finalul reuniunii anuale a Crisis Communication Network Europe (CCNE), care a avut loc la Munchen, se mai arată în comunicat.

Pentru companiile din Vestul şi cele din Estul Europei există mai multe riscuri comune, dar şi câteva diferenţe, generate în special de nivelul de dezvoltare economică, dar şi de specificul cultural şi trendurile regionale, potrivit comunicatului. Pe lângă primele patru ameninţări din topul clasamentului, scrutinele electorale de anul viitor şi intensificarea discursului extremist sunt îngrijorări împărtăşite de organizaţii indiferent din ce regiune a UE provin, conform sursei citate. În plus, companiile cu activitate în Europa de Vest semnalează ascensiunea mult prea rapidă a inteligenţei artificiale în raport cu cadrul de reglementare rămas în urmă, transmite sursa indicată. Din această perspectivă, integrarea gestionării riscurilor şi a crizelor cu transformarea digitală este considerată crucială, necesitând coordonarea între diferite departamente şi înţelegerea complexităţii tehnologiei, a datelor şi a mediilor de operare, transmite CCNE.

În contextul în care ameninţările atacurilor cibernetice cresc, în rândul companiilor globale s-a creat tendinţa de a îmbina politicile GRC (Guvernanţă, Risc şi Conformitate) cu ESG (Mediu, Social şi Guvernanţă), promovând planificarea scenariilor de criză şi capacităţile de testare a ipotezelor care iau în considerare atât factorii de risc, cât şi aspectele de sustenabilitate, se mai arată în comunicat.

Un specific al companiilor est-europene este impredictibilitatea fiscală şi riscurile mai mari de contagiune în urma războiului din Ucraina, potrivit sursei citate.

"În privinţa previziunilor pentru România, de remarcat este faptul că anul viitor va fi unul extrem de dinamic din perspectivă politică, fiind primul an în care România are alegeri pe toate fronturile. În acest context, mesajele populiste şi intoxicările mediatice, cu efect inclusiv în ceea ce ţine de predictibilitatea fiscală, vor pune companiile în situaţii problematice, putând genera uşor crize de comunicare", arată Ana Maria Gardiner, Managing Partner Lighthouse PR, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb