Abonament gratuit

CCR dezbate astăzi sesizarea privind Legea combaterii spălării banilor

V.D.
Politică /

CCR dezbate astăzi sesizarea privind Legea combaterii spălării banilor

Curtea Constituţională dezbate, astăzi, sesizarea depusă de parlamentari PNL şi USR la Legea privind combaterea spălării banilor, care a fost adoptată de Camera Deputaţilor după ce iniţial fusese respinsă.

Astfel, CCR are pe ordinea de zi Obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de un număr de 90 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal şi Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România.

Legea privind combaterea spălării banilor a fost adoptată în 24 octombrie de Camera Deputaţilor, după ce iniţial fusese respinsă. Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a explicat reluarea votului, afirmând că voturile unor deputaţi nu fuseseră contabilizate.

Iniţial, legea a fost respinsă, înregistrându-se 163 de voturi "pentru", 115 "împotrivă" şi 4 abtineri.

Ulterior, votul a fost reluat, legea fiind adoptată cu 170 de voturi "pentru", 70 "împotrivă" şi o abţinere.

Întrebat în legătură cu această situaţie, liderul UDMR Kelemen Hunor a spus: "E o porcărie!". El precizat ulterior că se referă la vot în sine, nu la lege sau la Directiva europeană care trebuia aplicată prin adoptarea ei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a explicat reluarea votului spunând că "au fost câţiva deputaţi care şi-au exercitat dreptul la vot şi voturile nu au fost contabilizate".

"A fost o solicitare a liderului de grup de la PSD şi s-a văzut rezultatul. Nu poţi să iei dreptul unui om de la vot", a argumentat Dragnea, spunând că va cere să fie făcută o revizie a sistemului de vot.

Deputatul PMP Robert Turcescu a scris pe Facebook atunci: "Oricum, ceea ce a făcut PSD azi în Camera Deputaţilor prin reluarea votului până când a ieşit cum au vrut ei ne arată ca avem de-a face cu niste golani deghizaţi în politicieni. Huo, infractorilor!!!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS