Abonament gratuit

CCR ia în discuţie sesizarea PNL privind invalidarea mandatului lui Liviu Dragnea

T.T.
Politică /

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) au stabilit astăzi, pentru 20 iunie, termen pentru discutarea sesizării PNL privind invalidarea mandatul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea pe motiv că social-democratul a fost condamnat pentru o infracţiune de natură electorală.

"PNL solicită CCR invalidarea mandatului de parlamentar pentru Liviu Dragnea. Infractorul şef din fruntea Camerei Deputaţilor se află în ultimele zile într-un delir anticonstituţional şi trebuie oprit. Ca atare, PNL s-a întors cu doi ani şi jumătate la punerea în acord a Regulamentului Camerei Deputaţilor, deciziilor CCR şi Legii privind organizarea referendumului şi constatăm că acestea trei sunt în contradicţie cu decizia Camerei Deputaţilor de validare a mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea. Cu alte cuvinte, PNL a făcut o sesizare de neconstituţionalitate a hotărârii Parlamentului prin care mandatul lui Liviu Dragnea a fost validat", a declarat Raluca Turcan, luni, la Palatul Parlamentului.

Ea a precizat că în ultima perioadă "a asistat la o mişcare ciudată din partea lui Eugen Nicolicea şi anume de a limita perioada în care hotărârile Parlamentului pot fi contestate la CCR".

Ea a adăugat că PNL solicită CCR să evalueze această solicitare cu celeritate în actuala componenţă.

Deputatul Gabriel Andronache a explicat motivele sesizării la CCR: "Contestaţia se referă la hotărârea (...) din 2016 a Camerei Deputaţilor prin care au fost validate mandatele tuturor deputaţilor. Noi nu sesizăm CCR cu privire la întreaga hotărâre a Camerei, ci doar cu privire la punctul 36 paragraful 4 din această hotărâre, respectiv validarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea. Motivul este prevăzut de articolul 7 din Regulamentul Camerei Deputaţilor în care se spune că o condiţie esenţială care trebuie realizată în sens negativ, adică nu trebuie îndeplinită, este cea referitoare la faptul de a fi sau nu condamnat pentru fraudă electorală cel care urmează să fie validat ca deputat. Dacă ne uităm, vom vedea că domnul Dragnea a fost condamnat pentru o infracţiune de natură electorală, dacă studiem Codul penal sau doctrina de specialitate vom vedea că infracţiunile din cadrului procesului electoral de la referendum sunt asimilate fraudelor electorale. La momentul la care s-a produs validarea vom constata că acea condamnare era definitivă".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. CCR prin presedintele Valer Dorneanu trebuie sa il opreasca pe Liviu Dragnea .Conform Regulamentului Camerei Deputatilor Liviu Dragnea incalca statutul acestei camere fiind condamnat pentru frauda electorala in dosarul Referendumului.Tot dumnealui a trimis autobuze si masini pentru referendum

    1. Numai un pupinbăsist securist ar putea scorni un astfel de comentariu. :))))))))) Infractorul Dragnea!?! :))))))))))))))))))))))))))))) )))))

    CCR nu-i casa de avocatura a lui dragnea? Intreb pentru un votant.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS