CE a trimis statelor membre un proiect de propunere de prelungire şi adaptare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat

S.B.
Internaţional / 02 octombrie 2020

CE a trimis statelor membre un proiect de propunere de prelungire şi adaptare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat

Comisia Europeană a trimis statelor membre, spre consultare, un proiect de propunere vizând prelungirea până la 30 iunie 2021 şi adaptarea domeniului de aplicare a Cadrului temporar privind ajutoarele de stat adoptat la 19 martie 2020 pentru a sprijini economia în contextul pandemiei de COVID-19.

Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă responsabilă cu politica în domeniul concurenţei, a declarat: În ultimele şapte luni, Cadrul temporar privind ajutoarele de stat a deschis calea către un potenţial sprijin din partea statelor membre în valoare de aproape 3 mii de miliarde de euro pentru întreprinderile cele mai afectate de criza provocată de pandemia de COVID-19. Efectele crizei se vor mai resimţi o vreme. Iată de ce propunem prelungirea Cadrului temporar până la jumătatea anului viitor şi adaptarea acestuia la nevoile continue ale întreprinderilor, protejând, în acelaşi timp, piaţa unică a UE. Vom decide cu privire la calea de urmat, ţinând seama de opiniile tuturor statelor membre.

Astfel cum s-a anunţat deja la momentul adoptării Cadrului temporar în martie 2020, Comisia evaluează în prezent necesitatea de a prelungi acest cadru dincolo de data până la care est valabil acum, respectiv 31 decembrie 2020, pe baza unor considerente importante care ţin de politica de concurenţă sau a unor considerente economice importante.

Ziarul BURSA

27 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 27 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro