Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Certificatele de urgenţă pentru firme, aprobate de Ministerul Economiei

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru care aprobă forma certificatelor necesare firmelor care vor să beneficieze de măsurile de sprijin guvernamental. Certificatele de situaţie de urgenţă (CSU) sunt acordate de Ministerul Economiei, la cerere, operatorilor economici, a căror activitate este afectată în contextul pandemiei de coronavirus. Certificatele sunt necesare operatorilor economici care vor să beneficieze de ajutorul de la stat stabilit prin OUG 29 şi OUG 30, adoptate săptămâna trecută de guvern.

Există două tipuri de certificate: cel albastru (pentru operatorii economici care şi-au încetat activitatea ca urmare a deciziilor guvernului de a interzice anumite activităţi / manifestări) şi cel galben (pentru operatorii economici care au în luna martie încasări mai mici cu cel puţin 25% faţă de media încasărilor din ianuarie - februarie 2020).

Cererea pentru eliberarea Certificatelor de Situaţie de Urgenţă (CSU) se depune de către solicitant exclusiv electronic, iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării. Certificatele de urgenţă (CSU) sunt valabile fără semnătură şi ştampilă.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Buna ziua,sant administrator al Sc.Lucyval Srl- Centrul de recuperare si masaj,din Mun.Radauti jud Suceava Cui 19011043 si sm primit pe 17 mart.2020 instiintare scrisa de catre politie, incetarea activitatii.Deoarece santem 3 angajati doresc sa procur certificatul..caci am intrebat prin zona mwa si nimeni nu stie...lumea este foarte derutata,stresata,panicata de tot ce se intampla.Mentionez exista si rate lunare,si va rog sa ma ajutati cu un raspuns favorabil.Va multumesc,o zi buna!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Bună ziua,

  Am un srl și eu am contract de 8 ore soțul meu 4 ore dat fiind faptul că este pensionar de boala triplu bipas și diabet tip 2 insulino dependent și cintabila1 ora. 

  De la jumătatea lunii februarie când lumea a inceput sa cumpere alimente au scăzut vânzările până când pe 12 martie au fost ultimele încasări am mers degeaba la serviciu încă 6 zile nu am încasat nici un leu nimeni nu a cumpărat haine sh . De-abia am avut bani de plăți la trezorerie, salariu nu am din ce toți banii sunt blocați în marfă nu am bani nici de pâine ce pot face.Va rog dati-mi o soluție

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. E bine sa va interesati si de la alte firme din zona dvs. care probabil sunt mai avansati in cunoasterea documentelor ce trebuiesc intocmite. Daca puteti faceti rost de OUG 30/2020 , acolo clarifica exact pasi care trebuiesc urmati pentru a beneficia de acel somaj. Sunt defapt 2 pasi de urmat 1.) Trebuie sa obtineti Certificatul De Situatii de Urgenta (CSU) de la Ministerul Economiei si apoi 2.) trebuiesc intocmite documentele + acest CSU pe care o sa le trimiteti la Oficiul Judetean de Forta de Munca. Dar repet trebuie sa faceti rost de OUG 20/2020 unde o sa va lamuriti mai bine.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS