CEx al PSD s-a încheiat, Firea rămâne fără funcţii

E.M.
Politică /

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Şedinţa CEx a PSD s-a încheiat, iar Primarul general, Gabriela Firea a anunţat, astăzi, la finalul şedinţei că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, ca o formă de protest faţă de "blocarea" alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani.

Firea nu mai are nici funcţia de preşedinte al PSD Ilfov, susţinând că după ce în CEx s-a decis dizolvarea conducerii Organizaţiei PSD Ilfov, nu mai avea rost ca ea să rămână pe postul de vicepreşedinte al partidului pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

-----

Actualizare - Dăncilă, despre lista miniştrilor care vor fi remaniaţi: "Trebuie aprobarea CExN"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că decizia finală privind remanierea unora dintre miniştrii PSD va fi luată în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului.

"Decidem în CExN", a declarat premierul astăzi înainte de a intra la şedinţa CExN al PSD.

Întrebată dacă lista cu miniştrii care vor fi remaniaţi este făcută, Dăncilă a spus: "Trebuie aprobarea CExN".

------

Actualizare - Stănescu despre remanierea sa: "Aveţi răbdare, cum avem şi noi"

Vicepremierul Paul Stănescu nu a dorit să comenteze o eventuală plecare a sa din Guvern şi a afirmat că va răspunde la întrebările presei după Comitetul Executiv Naţional.

"Mai spun odată, aveţi răbdare. Stăm de vorbă după Comitetul Executiv Naţional", a declarat astăzi Paul Stănescu înainte de a participa la CExN al PSD.

Întrebat cum vede înlocuirea sa din funcţia de ministru al Dezvoltării cu Ilan Laufer, el a spus: "Vă rog să aveţi multă, multă răbdare, cum avem şi noi", potrivit Agerpres.

------

Actualizare : A început şedinţa CExN al PSD

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, în care urmează să se decidă remanierea unor miniştri, a început la Palatul Parlamentului.

La reuniune participă preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al formaţiunii, membri ai conducerii centrale a partidului, lideri de organizaţii şi miniştri.

Înainte de şedinţă, Mihai Fifor a declarat că şi-a depus mandatul de ministru al Apărării pentru a se putea alătura conducerii partidului în vederea realizării obiectivelor importante cuprinse în programul de guvernare.

Totodată, pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al social-democraţilor ar urma să se afle şi discutarea situaţiei primarului general, Gabriela Firea.

La intrarea în şedinţa CExN al PSD, Firea a anunţat că a demisionat din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti în semn de protest pentru faptul că la nivelul filialei nu au fost organizate alegeri de doi ani şi pentru că nu a fost sprijinită să pună în aplicare programul social-democraţilor privind Capitala, conform Agerpres.

------

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte astăzi să discute activitatea ministerelor, remanierea guvernamentală, noi numiri pe funcţii în interiorul partidului, dar şi eventuale sancţiuni împotriva Gabrielei Firea, critic vehement al liderului partidului, Liviu Dragnea.

Discuţiile pe tema remanierii au fost amânate de mai multe ori, în pofida faptului că premierul Viorica Dăncilă a declarat încă de acum câteva săptămâni că a finalizat evaluarea miniştrilor prin prisma îndeplinirii măsurilor din programul de guvernare.

Conform G4Media.ro, o parte dintre deciziile care vor fi supuse atenţiei membrilor CEx ar fi fost luate ieri seară, într-o şedinţă pe care preşedintele PSD a avut-o cu apropiaţii săi din conducerea partidului.

Printre acestea, înlocuirea Gabrielei firea, interimar la conducerea PSD Bucureşti, cu Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Alte decizii vor viza preluarea de către Codrin Ştefănescu, în prezent secretar general adjunct, a funcţiei de secretar general deţinută de Marian Neacşu, exclus din partid, iar postul lui Ştefănescu va fi preluat de Daniel Florea, primarul Secorului 5.

În cazul discuţiei despre remaniere, şi vicepremierul Paul Stănescu, ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice ar putea fi schimbat şi el fiind vocal împotriva lui Liviu Dragnea.

Deşi liderii PSD au negat constant existenţa unor liste de remaniabili, în spaţiul public au fost frecvent vehiculate numele miniştrilor Transporturilor Lucian Şova, ministrului Turismului Bogdan Trif, ministrului Energiei Anton Anton şi cel al ministrului Sporturilor Ioana Bran. Un alt nume vehiculat fost cel al vicepremierului Viorel Ştefan, variantă valabilă însă în cazul în care acesta ar fi putut obţine conducerea ASF, ocupată însă în continuare de Leonardo Badea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara vineri că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv, însă spunea că nu vor exista surprize. Firea s-a declarat convinsă că Liviu Dragnea va convoca şedinţa doar în momentul în care se asigură că va avea voturile prin care să fie îndepărtată din funcţiile politice pe care le deţine.

"Mi-aştept sentinţa, aştept să fim convocaţi la Comitetul Executiv, prea mari surprize nu vor fi. Am înţeles că situaţia mea este deja decisă, dar voi merge", a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS