CFR: "Numărul trenurilor Regio - Expres în creştere cu peste 20%"

T.B.
Ştiri utilitare / 7 februarie

CFR: "Numărul trenurilor Regio - Expres în creştere cu peste 20%"

CFR Călători adaptează permanent oferta de servicii pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor pasagerilor, se arată într-un comunicat al CFR Călători, remis redacţiei. Astfel, pentru a oferi accesibilitate unei categorii cât mai mari de pasageri la călătoria cu trenul, compania a introdus în urmă cu 4 ani serviciul Regio-Expres (R-E). Acesta reprezintă o alternativă viabilă între trenurile InterRegio (IR) şi Regio (R), atât în privinţa duratei şi condiţiilor de călătorie, cât şi a tarifelor de transport, oferind condiţii apropiate cu cele ale trenurilor InterRegio (IR) dar la un tarif mai mic, potrivit sursei.

În anul 2024 faţă de anul 2021, numărul trenurilor R-E aflate în circulaţie, a crescut cu peste 20%. Compunerea acestor trenuri este asigurată cu aproximativ 75 de vagoane şi 50 de automotoare, informează compania.

Efectele măsurilor luate în trecut se văd în prezent şi sunt încurajatoare, transmite sursa. Un bilanţ efectuat la 4 ani de la introducerea în circulaţie a trenurilor Regio-Expres (R-E), demonstrează că decizia oferirii acestui serviciu este una benefică şi este factor de atragere a pasagerilor la călătoria cu această categorie de trenuri, ce a generat totodată şi creşterea gradului de mobilitate, se mai arată în comunicat.

CFR Călători va menţine în continuare şi va dezvolta acest serviciu, cel puţin până la îmbunătăţirea substanţială a condiţiilor de transport, în special reducerea duratelor de parcurs prin finalizarea lucrărilor de reparaţii la infrastructura feroviară şi finalizarea contractelor de reparaţii şi modernizări ale materialului rulant prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), potrivit comunicatului.

În prezent, trenurile R-E circulă pe următoarele rute: Bucureşti Nord - Braşov; Bucureşti Nord - Craiova; Bucureşti Nord - Piteşti; Bucureşti Nord - Ploieşti; Bucureşti Nord - Mărăşeşti; Târgu Mureş - Deda; Cluj Napoca - Baia Mare; Sibiu - Craiova; Târgu Jiu - Craiova; Craiova - Piteşti; Târgovişte - Titu; Bistriţa Nord - Sărăţel; Sibiu - Caracal; Păuşa - Caracal, precizează sursa citată.

Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu anticipaţie, utilizând următoarele canale de vânzare, informează compania:

-online de pe www.cfrcalatori.ro;

-din aplicaţia mobilă "CFR Călători bilete online" (disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery);

-de la automatele de vânzare bilete din gări;

-de la casele de bilete din gări.

Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren şi zonei kilometrice şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare, transmite sursa precizată.

Informaţii despre circulaţia trenurilor, aşa cum se arată în comunicat:

-la telefon 0219521 - INFO CFR (trafic intern).

-la numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secţiunea INFORMAŢII TELEFONICE - https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/

-în aplicaţia TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe

Informaţii tren

Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire, transmite compania.

-pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web din gările Bucureşti Nord, Aeroport Henri Coandă, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj Napoca şi Constanţa care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

-pe site-ul www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern.

de la personalul nostru din staţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb