CGMB a stabilit remuneraţia lunară a administratorilor speciali de la două companii municipale

G.U.
Politică / 02 august

CGMB a stabilit remuneraţia lunară a administratorilor speciali de la două companii municipale

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de astăzi, proiecte de hotărâre privind stabilirea remuneraţiei lunare a administratorilor speciali de la companiile municipale Consolidări SA şi Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA, transmite Agerpres.

Potrivit uneia dintre hotărâri, adoptate cu 30 de voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi 18 abţineri, se aprobă suportarea din bugetul Municipiului Bucureşti a remuneraţiei lunare a administratorului special al Companiei Municipale Consolidări SA în valoare de 13.000 de lei plus TVA.

Se aprobă contractul de mandat-cadru al administratorului special. Totodată, se împuterniceşte unul dintre reprezentanţii CGMB în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii să semneze contractul de mandat cu administratorul special al Consolidări SA.

Potrivit celeilalte hotărâri, adoptată cu 30 de voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi 15 abţineri, se aprobă suportarea din bugetul Municipiului Bucureşti a remuneraţiei brute lunare a administratorului special al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA în valoare de 17.600 de lei.

Se aprobă contractul de mandat-cadru al administratorului special. Se împuterniceşte unul dintre reprezentanţii CGMB în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii să semneze contractul de mandat cu administratorul special al acestei societăţi, notează sursa citată.

Potrivit referatelor de aprobare, printr-o încheiere de şedinţă din 7 iulie pronunţată de Tribunalul Bucureşti s-a admis intrarea în insolvenţă a Companiei Municipale Consolidări SA.

Printr-o hotărâre din 15 iulie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Companiei Municipale Consolidări SA a hotărât desemnarea Cris Consult SPRL în calitate de administrator special care să reprezinte interesele societăţii şi ale acţionarilor.

În 7 iulie, Tribunalul Bucureşti a admis intrarea în insolvenţă a Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA.

Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA l-a desemnat în calitate de administrator special al societăţii pe Mihai Ghinescu, începând din 21 iulie.

Conform Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, după deschiderea procedurii, adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor/membrilor debitorului va desemna, pe cheltuiala acestora, administratorul special.

Consilierul municipal Dan Milea (USR PLUS) a solicitat efectuarea demersurilor necesare pentru întocmirea unor proiecte de hotărâre privind stabilirea indemnizaţiei brute lunare a celor doi administratori speciali; aprobarea modelelor de contract de mandat ce urmează a fi semnate de CGMB, în calitate de mandant şi administratorii speciali, în calitate de mandatari; desemnarea a câte un reprezentant al CGMB în vederea semnării fiecăruia dintre cele două contracte de mandat.

Obiectul contractelor de mandat constă în îndeplinirea de către mandatari a activităţilor de administrare specială a celor două societăţi, sub supravegherea administratorului judiciar confirmat de adunarea creditorilor în perioada procedurii de reorganizare judiciară şi reprezentarea intereselor societăţilor şi ale acţionarilor, în scopul restructurării activităţii societăţilor, pe baza unui plan de reorganizare discutat în prealabil cu acţionarii companiilor debitoare, sub condiţia aprobării adunării creditorilor şi confirmării de către judecătorul sindic, în schimbul plăţii de către mandanţi a unei indemnizaţii lunare, prevăd propunerile de contracte de mandat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro