Abonament gratuit

CHATERINE CHEN, HUAWEI:"Progresul tehnologic ne ajută să răspundem mai eficient în faţa crizelor globale"

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii /

"Progresul tehnologic ne ajută să răspundem mai eficient în faţa crizelor globale"

"Tehnologia singură nu este suficient de avansată pentru a face faţă COVID-19 şi provocărilor sale" 

Progresul tehnologic şi-a dovedit eficienţa şi ne ajută să răspundem mai eficient în faţa crizelor globale, a declarant Catherine Chen, Corporate Senior Vice President, Director of the Board, Huawei, în cadrul unei dezbateri online cu privier la rolul şi impactul tehnologiei în progresul realizării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (SDG), în această nouă realitate COVID-19.

"Pandemia ne ţine deoparte, dar, datorită tehnologiei, putem încă să comunicăm între noi "faţă în faţă". Distanţa nu poate opri cooperarea", a adăugat reprezentanta Huawei.

Domnia sa a precizat că în urmă cu 17 ani, SARS a afectat puternic viaţa multor chinezi.

Catherine Chen a explicat: "În ultimii 17 ani, am obţinut progrese tehnologice. Cu toate acestea, când vine vorba de combaterea unor dezastre majore ca aceasta, mai avem un drum lung de parcurs. În 2003, a fost nevoie de aproape patru luni pentru ca, într-un efort mondial, să fie finalziată secvenţializarea genomului SARS. În acest an, a fost nevoie de doar o săptămână pentru a decoda genomul COVID-19. Aceasta se datorează tehnologiilor de secvenţiere a ADN-ului cu un randament ridicat. În ultimii 17 ani, am înregistrat progrese tehnologice. Cu toate acestea, când vine vorba de combaterea unor dezastre majore ca aceasta, mai avem un drum lung de parcurs".

În plus, reprezentanta Huawei a adăugat că noile tehnologii au ajutat la o mai bună protejare a lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi la eficientizarea activităţii acestora. Aceste tehnologii includ 5G, Big Data şi AI, cu noi abordări, cum ar fi consultaţii la distanţă şi monitorizarea temperaturii corpului în infraroşu.

Catherine Chen a adăugat că în acest an, Huawei şi clienţii săi au reuşit să implementeze o reţea 5G complet funcţională în doar 3 zile la Spitalul Huoshenshan din Wuhan.

"Această "configurare 5G" ultra rapidă nu este pur şi simplu rezultatul muncii grele. De asemenea, a fost posibilă datorită arhitecturii simple a produselor şi soluţiilor noastre 5G. Staţiile noastre de bază 5G pot fi desfăşurate aproape oriunde, ca pe stâlpii de iluminat. 5G AAU a făcut multe lucruri precum conectarea simplificată a cablurilor", a precizat aceasta.

Este posibil ca progresul tehnologic să nu ne ajute să învingem virusul dintr-o singură mişcare, a mai susţinut Catherine Chen, care a completat că în ciuda acestor lucruri, ne ajută să parcurgem mai rapid această cursă împotriva virusului.

"Trebuie să ne fie clar că tehnologia singură nu este suficient de avansată pentru a face faţă COVID-19 şi provocărilor sale. Trebuie să săpăm mai adânc în domeniul sănătăţii, explorând lucruri precum medicamente noi şi vaccinuri. În lumea modernă, avem o acoperire fantastică a reţelei de comunicaţii. Dar chiar şi acum, pandemia expune multe puncte slabe", a subliniat Catherine Chen.

Domnia sa a mai spus că întrucât cererea de conexiuni la reţea şi viteza au crescut în multe zone, platformele media precum Netflix şi YouTube au fost nevoite să scadă calitatea conţinutului transmis. "Unele ţări chiar au sugerat ca cetăţenii lor să limiteze orele de access la internet pentru a uşura presiunea pe traficul din reţea. În unele zone rurale din China, am văzut chiar şi elevii urcând pe munţi pentru a obţine un semnal suficient de puternic pentru cursurile online", a completat reprezentanta Huawe.

Totodată, Catherine Chen susţine că în timp ce ne bucurăm de comoditatea pe care noile tehnologii le aduc, cum ar fi birourile cloud, educaţia online şi serviciile de vânzare cu amănuntul fără contact, trebuie să ne amintim că aproape jumătate din populaţia lumii nu este încă conectată, iar aproximativ 1 miliard de persoane nu au acoperire în wireless.

"5G a jucat un rol important în lupta Chinei împotriva virusului. Dar câţi oameni se bucură de fapt de servicii 5G chiar acum? Doar zeci de milioane", a subliniat reprezentanta gigantului chinez.

În plus, Catherine Chen a mai spus că izbucnirea neaşteptată a acestei pandemii ne-a arătat că tehnologia noastră nu este atât de evoluată cum am crezut: "Acelaşi lucru este valabil şi pentru viteza de inovare.Există încă multe, multe probleme teoretice şi tehnologice rămase pentru a fi abordate, aşa că trebuie să inovăm constant pentru a conduce la obţinerea de dezvoltare durabilă. Un virus nu are nevoie de paşaport pentru a trece dintr-o ţară în alta. Doar lucrând împreună pentru a obţine inovaţie ştiinţifică putem depăşi această criză în întreaga lume".

În faţa acestui dezastru, ne putem simţi adesea mici, dar nu suntem fragili, a concluzionat oficialul Huawei, îndemând la uniune şi conlucrare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie