Chelaru: "1 Decembrie este Ziua marii voinţe manifeste a unui popor care şi-a cunoscut menirea"

T.B.
Politică / 4 decembrie 2023

Chelaru: "1 Decembrie este Ziua marii voinţe manifeste a unui popor care şi-a cunoscut menirea"

1 Decembrie este Ziua marii voinţe manifeste a unui popor care şi-a cunoscut menirea, "momentul astral al naţiunii române", care "a făcut ca împlinirea istoriei să-i aparţină", a afirmat luni deputatul AUR Mircia Chelaru, în plenul comun Parlamentului, la şedinţa solemnă consacrată Zilei Naţionale, transmite agerpres.ro.

Conform sursei citate, "Naţiunile se dezvoltă şi se ridică prin marii titani ai acesteia, care au avut simţul istoric şi au ştiut să îndrume sensul istoriei în sensul aşteptat. 1 Decembrie este Ziua marii voinţe manifeste a unui popor care şi-a cunoscut menirea. Este momentul astral al naţiunii române şi acest moment astral a făcut ca împlinirea istoriei să-i aparţină. Noi am urcat o golgotă a timpului, prin diferite epoci şi etape ale nefericirii noastre (...). Noi am spus că este, într-adevăr, un miracol să te poţi uni între trei capete hrăpăreţe ale imperiilor care, pur şi simplu, au nimicit acest neam, în atât de amară vreme", a transmis Chelaru.

El a subliniat că naţiunea română este cea care a generat propriul stat român, şi nu invers, conform agerpres: "Noi, dintotdeauna, am fost aici şi nu statul român a generat naţiunea română, ci naţiunea română a generat propriul stat. E o accentuare a acestei sintagme pentru a se imprima foarte adânc în mintea unora care mai bântuie cu alte soluţii şi alte paradigme. Pentru că am făcut atunci şi a rămas în continuare România cea bună şi dreaptă pentru toţi trăitorii ei, căci omenia este legea pământului nostru. Aşadar, chiar dacă pentru unii, aşa cum se mai aude, este o zi incomodă sau deranjantă sau chiar tristă, le sugerez să respire adânc şi să accepte eternitatea. Pentru că, în pântecele mamei Europe, noi trebuie să ne regăsim pacea şi unitatea, iar fotografia mamei România de-atunci, ne dorim să devină chipul României de astăzi", a concluzionat Chelaru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb