China a exportat 224 de miliarde de măşti, câte 40 pentru fiecare om de pe glob

J.P.
Internaţional / 14 ianuarie

China a exportat 224 de miliarde de măşti, câte 40 pentru fiecare om de pe glob

China a exportat 224 miliarde de măşti sanitare din martie până în decembrie 2020, echivalentul a aproape 40 de măşti pentru fiecare persoană de pe glob, relatează Bloomberg, citat de Digi24.

Valoarea acestor exporturi este de 340 miliarde de yuani (aproape 43 miliarde de euro), ceea ce reprezintă aproximativ 2% din totalul exporturilor chineze în 2020, a spus Li Kuiwen, un oficial al Administraţiei Generale a Vămilor din China.

Firmele chineze au exportat de asemenea echipamente de protecţie individuală pentru personalul medical în valoare de aproape 100 de miliarde de yuani (12,7 miliarde de euro), a adăugat Li. În total, exporturile de echipamente medicale şi medicamente au crescut anul trecut cu 31% faţă de 2019, demonstrând astfel dominaţia exporturilor chineze pe această piaţă, în contextul pandemiei de coronaivirus.

Cererea de măşti, echipamente de protecţie, ventilatoare şi alte mărfuri legate de combaterea coronavirusului a fost un factor cheie al performanţei-record a exporturilor Chinei în 2020, alături de computere şi echipamente de lucru necesare pentru munca de acasă, în condiţiile restricţiilor luate de aproape toate ţările lumii.

Având în vedere că lumea trece prin al doilea val al pandemiei, vânzările de măşti şi alte bunuri de protecţie vor continua să crească.

"Cererea pentru bunurile Chinei ar putea rămâne puternică în următoarele câteva luni, odată cu creşterea a infecţiilor cu COVID-19 în SUA şi Europa", a spus Ding Shuang, economist şef la Standard Chartered Plc din Hong Kong.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro