China anunţă primul deces provocat de Covid-19 după 8 luni

J.P.
Internaţional /

China anunţă primul deces provocat de Covid-19 după 8 luni

China înregistrează primul deces asociat coronavirusului din luna mai. Decesul, primul din ultimele opt luni, a fost înregistrat în provincia Hebei, potrivit The Guardian, relatează Digi24.

Comisia Naţională de Sănătate din China nu a oferit detalii suplimentare.

China a depus mari eforturi pentru a evita reapariţia cazurilor Covid-19 în ultimele săptămâni, însă joi s-au înregistrat 138 de infecţii.

Mai mult, infecţiile din provincia Heilongjiang aproape s-au triplat. De altfel, Heilongjiang, care are peste 37 de milioane de locuitori, a declarat starea de urgenţă şi le-a cerut locuitorilor să nu părăsească provincia decât dacă este absolut necesar.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat că 124 dintre noile cazuri erau infecţii locale, 81 fiind raportate în provincia Hebei din jurul Beijingului şi 43 în Heilongjiang.

Noul val de infecţii vine înaintea sărbătorilor de Anul Nou chinezesc, când sute de milioane de oameni merg în oraşele lor de origine. Autorităţile de la Beijing au anulat deja sărbătorile de Anul Nou chinezesc în mai multe provincii în urma detectării unor focare restrânse de COVID-19.

Originea coronavirusului, cercetată de OMS la Wuhan

Echipa internaţională de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a ajuns în metropola chineză Wuhan pentru a îşi începe investigaţia asupra originilor coronavirusului, în urma unei lungi aşteptări şi a numeroaselor încercări ale guvernului chinez de a o bloca

Sosirea experţilor în Wuhan are loc la capătul unor lungi negocieri între guvernul chinez şi OMS şi a mai multor încercări ale chinezilor de a bloca, inclusiv pe ultima sută de metri, intrarea echipei de specialişti în ţară. Ultima astfel de încercare a avut loc chiar la începutul săptămânii, când unor dintre cercetători le-a fost blocat accesul la graniţă pe motiv că nu aveau "documentele la zi".

Cei 10 cercetători au ca scop intervievarea personalului mai multor institute de cercetare, spitalelor dar şi oamenilor care frecventează sau lucrează în pieţele "umede" din metropolă, acolo de unde se crede că ar fi pornit virusul.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro