Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

China investighează anumite importuri de oţel

Ziarul BURSA #Internaţional #Construcţii /

China a lansat, ieri, o investigaţie antidumping privind produsele de oţel inoxidabil provenite din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, într-o perioadă în care sporesc temerile pe plan global privind escaladarea tensiunilor comerciale şi efectele lor negative, transmit Deutsche Welle şi Reuters.

Ministerul Comerţului de la Beijing a precizat că va analiza dacă unele produse de oţel inoxidabil provenite din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia sunt vândute la preţuri exagerat de scăzute şi ar putea încălca reglementările antidumping.

În China plângerea iniţială a fost depusă de firma Shanxi Taigang Stainless Steel, cu sprijinul altor cinci producători, inclusiv o subsidiară a gigantului Baosteel.

În 2017, China a importat o cantitate de 703.105 tone de oţel inoxidabil, în creştere cu 198% faţă de anul precedent, iar 98% din această cantitate a provenit din Uniunea Europeană, Japonia, Coreea de Sud şi Indonezia, se arată în plângerea Shanxi Taigang, conform Agerpres.

China este de departe cel mai mare producător global de oţel, cu peste 831 de milioane de tone în 2017. Shanxi Taigang este responsabil pentru 25 - 35% din producţia totală de oţel inoxidabil a ţării.

Decizia Chinei vine după ce în 23 martie au intrat în vigoare tarifele vamale americane, de 25% la importurile de oţel şi de 10% la importurile de aluminiu.

Şi Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută un set de măsuri destinate împiedicării unei creşteri explozive a importurilor de oţel în blocul comunitar, după decizia autorităţilor americane de a introduce tarife vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Comisia Europeană a propus o combinaţie între o cotă şi tarife pentru a evita o creştere a importurilor de oţel în UE, care este posibilă mai ales după ce SUA a impus tarife vamale suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu.

Măsurile provizorii anunţate de Executivul comunitar vizează 23 de categorii de produse de oţel. Pentru fiecare dintre aceste 23 de categorii de produse se va aplica un tarif de 25% în momentul în care importurile vor depăşi media din ultimii trei ani.

Principalii exportatori de oţel în UE sunt China, India, Rusia, Coreea de Sud, Turcia şi Ucraina.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS