Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

China îşi va investi rezervele valutare în UE

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

China îşi va investi rezervele valutare în UE

China este pregătită să-şi folosească rezervele valutare ca să ajute Uniunea Europeană (UE), care se confruntă cu o criză a datoriilor suverane, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing, citat de AFP, anunţă Mediafax.

"Suntem pregătiţi să ajutăm statele din zona euro să treacă peste criza financiară şi să-şi relanseze economia. Pe viitor, Europa va fi una dintre principalele noastre pieţe pentru investirea rezervelor valutare", a afirmat purtătorul de cuvânt.

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, se situau, la sfârşitul lunii septembrie, la 2.648 miliarde dolari.

Ministrul chinez al Comerţului, Chen Deming, a declarat, marţi, că este foarte îngrijorat de capacitatea statelor europene de a depăşi criza datoriilor suverane. Anterior, vicepremierul chinez, Wang Qishan, a afirmat că Beijingul este pregătit să susţină măsurile UE şi ale Fondului Monetar Internaţional pentru a asigura stabilitatea financiară a Europei.

Sprijinul Chinei a fost salutat de comisarul european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS