DIGI Comunications

CÎMPEANU:"Bugetul reuşeşte să acopere toate categoriile de cheltuieli"

J.P.
Politică / 26 februarie

"Bugetul reuşeşte să acopere toate categoriile de cheltuieli"

Bugetul alocat Ministerului Educaţiei reuşeşte să acopere toate categoriile de cheltuieli, a declarat vineri ministrul Sorin Cîmpeanu, la finalul şedinţei comisiilor reunite de buget finanţe ale Parlamentului care au dat un vot favorabil acestui buget, relatează Agerpres.

"În raport cu constrângerile bugetare şi economice specifice acestui an, este un buget care reuşeşte să acopere toate categoriile de cheltuieli. Este un buget în valoare absolută, pentru Ministerul Educaţiei, mai mare cu 244 de milioane de lei. Bugetul educaţiei, nu al Ministerului Educaţiei, este mai mare cu 2,2 miliarde de lei, este 39,653 miliarde lei", a declarat Cîmpeanu, la Parlament.

El a recunoscut faptul că, în raportul necesar de resurse din Educaţie, bugetul nu este suficient, fiind departe de ţinta asumată din PIB, dar şi-a exprimat speranţa că "din PNRR va exista o sumă importantă alocată pentru Educaţie".

"În procente, este un buget al educaţiei şi al Ministerului Educaţiei uşor mai mic decât anul precedent. Totuşi, anul 2020 şi 2021 înregistrează şi în valoare absolută, luaţi împreună şi procentual, cele mai mari valori din ultimii 10 ani. Nu e un secret faptul că suntem departe de ţinta asumată - de 6 % din PIB. (...) Dar, peste acest buget al Educaţiei se suprapune orice vom obţine ca resursă alocată educaţiei din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a afirmat ministrul.

Între priorităţi, ministrul a enumerat creşterea costului standard per elev destinat cheltuielilor materiale, cheltuielile de funcţionare ale şcolilor, îndeosebi ale şcolilor din mediul rural, alocarea unor sume de la bugetul de stat pentru bursele elevilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si cu sporurile taiate (aveau si ei 500 de dolari pe luna, cu sporuri cu tot, aveau sa primeasca 300 de dolari/month), si vaccinati! Nu aveau bani nici de o excursie! Vremurile lui Ceasca si ale Cortinei de Fier se intorsesera! Ce lupte aveau sa se declanseze! WWIII!

    Declaratie slugarnica. Lasa, frate, oamenii sa aprecieze daca bugetul e mare sau mic: elevii, profesorii, parintii, etc.

    Daca maine, Bucurestiul sau alte localitati intra in scenariul rosu, cum stati cu tabletele alea pe care le tot propuneti de peste un an de zile? Dar cu internetul la sate? E prins in bugetul educatiei ceva pe aceste capitole sau pur si simplu nu va intereseaza?

    Toata lumea o da cu Planul de Redresare si Rezilienta si nu se gasesc 10 milioane de euro pentru nimic in Romania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro