CIOLACU, DESPRE PROBLEMELE PRIVIND VOTUL PRIN CORESPONDENŢĂ:"Solicit demiterea de urgenţă a şefului Poştei Române"

A.P.
Politică / 05 decembrie 2020

"Solicit demiterea de urgenţă a şefului Poştei Române"

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a solicitat demiterea de urgenţă a şefului Poştei Române, după ce au fost voturi prin corespondenţă exprimate de cetăţenii din Diaspora, însă plicurile nu au ajuns la AEP, potrivit News.

"Votul fiecărui român contează şi trebuie protejat! 14.000 din cele 35.800 de voturi prin corespondenţă nu au ajuns la AEP. De vină este Poşta Română, al cărui director este un alt politruc liberal! Solicit demiterea de urgenţă a şefului Poştei Române care nu a fost în stare să organizeze circuite astfel încât să fie respectate deciziile luate de autorităţile electorale!", a scris Marcel Ciolacu sâmbătă pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a explicat sâmbătă cu privire la voturile prin corespondenţă care nu au ajuns la AEP, că este posibil ca unii cetăţeni din străinătate să nu fi votat, chiar dacă au primit plicul sau există posibilitatea să fi uitat să voteze ori poate au renunţat să voteze prin corespondenţă şi au optat să meargă fizic la secţia de votare.

Şeful Executivului a mai spus, referitor la "plicurile care au fost validate, la misiunile diplomatice sunt peste 3.000, plicuri valide cu votul valid exprimat, iar plicurile care au ajuns în ţară, care sunt preluate de Poşta Română, sunt în jur de 18.000. Deci sunt în total vreo 21.000 şi ceva de voturi din 35.000". El a adăugat că Poşta Română trebuie să prezinte către BEC exact care este situaţia şi câte plicuri au venit, în ce moment şi câte plicuri au venit după data de 3 decembrie, termenul limită.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Constantin-Florin Mituleţu-Buică a afirmat AEP nu are încă informaţii dacă s-a pierdut parte din voturile prin corespondenţă ale românilor din străinătate sau dacă acestea au fost blocate în anumite zone ale oficiilor poştale din ţările respective. "Au plecat plicurile către cei 35.800 şi ceva de cetăţeni care au validat cererile în aplicaţia votstrainatate.ro pentru corespondenţă şi constatăm că s-au întors 21.600 de plicuri, fie la misiunile diplomatice, fie pe cele trei secţii de votare organizate de MAE pentru corespondenţă aflate în ţară", a mai spus Buică.

Un număr de 50.168 de alegători din străinătate au votat până la ora 18.00, potrivit datelor furnizate de către AEP. Acestora li se adaugă 21.329 de alegători care au optat pentru votul prin corespondenţă. Prin urmare, numărul total de votanţi în Diaspora este 71.497.

Numărul total de secţii de votare organizate în străinătate este de 751.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. ai zis ca nu ai motive sa-l suspendati pe plavan

  inceputul consecintelor deja demonstreaza contrariul!

  asta daca nu cumva este vb de un blat ordinar... 

  1. Sunt intelesi între ei, stai liniștit.

   Toată lumea suge la aceiași biberon, al Fiarei mondiale care a pus omenirea pe chituci. 

  Voturile alea din saci au fost puse deoparte ca "sa regleze urna" la final...

  Nu cred că e de vină Posta romana, s-a intervenit pe filiera securistoida. 

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro