Abonament gratuit

Ciprul a încheiat programul de asistenţă financiară mai devreme

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Ciprul a încheiat programul de asistenţă financiară mai devreme

Ciprul a devenit a patra ţară din zona euro care a ieşit din programul de asistenţă financiară acordat de UE-FMI, încheindu-l cu o săptămână mai devreme decât era planificat.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a declarat că această ieşire vine "după trei ani de redresare impresionantă a economiei Ciprului".

În opinia oficialului FMI, economia Ciprului a revenit pe creştere anul trecut, sistemul bancar din ţară este mult mai solid, cheltuielile sunt sub control, iar datoria publică scade. Lagarde menţionează că autorităţile de la Nicosia trebuie să continue reformele, ţinând cont de turbulenţele de pe pieţele financiare globale.

La rândul său, preşedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, a spus: "Autorităţile au făcut o treabă foarte bună. Ciprul se poate finanţa din nou, iar reformele structurale au readus ţara pe calea unei creşteri sustenabile, deşi trebuie rezolvate toate problemele care au rămas".

Ciprul a încheiat programul de asistenţă financiară fără să retragă toate fondurile disponibile.

Amintim că această ţară a obţinut, la finele lunii martie 2013, un împrumut de 10 miliarde de euro, în schimbul unui plan de măsuri economice şi al restructurării sectorului financiar.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie