Cîrstoiu: "Capitala are nevoie de centuri verzi şi plămâni în fiecare sector"

T.B.
Politică / 13 aprilie

Cîrstoiu: "Capitala are nevoie de centuri verzi şi plămâni în fiecare sector"

Capitala are nevoie de "centuri verzi" şi " 'plămâni' în fiecare sector", a declarat Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD PNL la Primăria Capitalei, acesta susţinând faptul că administraţia generală a Bucureştiului nu a atras fonduri europene şi nu s-a implicat suficient în întreţinerea parcurilor existente, precum şi în amenajarea unora noi, conform agerpres.

Acesta a participat, sâmbătă, la evenimentul "Marşul IOR pentru aer curat şi sănătate", eveniment organizat de PNL Sector 3 pentru reîntregirea Parcului IOR.

Potrivit sursei, "De ce suntem în parc astăzi? Pentru că, în ultimii ani, am văzut un asediu imobiliar asupra tuturor parcurilor din Capitală şi în speţă, aici, în Parcul IOR. Am ratat multe şanse în anii aceştia. Trebuie să înţelegeţi că parcurile sunt cele care dau sănătate, în primul rând, oamenilor, şi, în al doilea rând, oraşului. (...) De aceea Bucureştiului îi trebuie centuri verzi, îi trebuie 'plămâni' în fiecare sector", a spus Cătălin Cîrstoiu.

El a criticat lipsa de acţiune a administraţiei generale a Capitalei în atragerea fondurilor europene, notează sursa menţionată: "Nu am luat fonduri europene pentru construcţia parcurilor şi e o evidenţă asta. Alte oraşe au putut să o facă, cum e Clujul. E un proiect european care conturează 100 de oraşe verzi, 100 de oraşe inteligente, 100 de oraşe cu soluţii noi, inovative. Noi nu suntem acolo, pentru că nu a aplicat nimeni (...). În al doilea rând, au mai fost proiecte în care au intrat toate acele acţiuni neutralizante ale poluării, Bucureştiul nu are niciun proiect. De ce, pentru că administraţia nu s-a preocupat. (...) Ce aş vrea să ştiţi, că aproape 2 milioane de locuitori sunt în Bucureşti, locuitorii stabili, iar suprafaţa per locuitor este de 9 metri pătraţi de spaţiu verde. Ştiţi cât este în Viena? 120 de metri pătraţi. Ştiţi care este media europeană acceptată? 26 de metri pătraţi. 9 metri pătraţi de spaţiu verde în Bucureşti versus 26 de metri pătraţi acceptaţi la nivel european", a menţionat Cîrstoiu.

Acesta a acuzat şi faptul că în Bucureşti nu există un Registru al spaţiilor verzi, întrucât nu a existat preocupare pentru asta.

Conform agerpres: "Am promis, nu eu, alţii, parcuri frumoase. Haideţi să mergem în Herăstrău, ciori, gunoi, alei sparte (...) asta e realitatea Herăstrăului astăzi. Cişmigiul, degeaba începem să-l construim astăzi şi să facem un podeţ, acolo lucrurile trebuie gândite altfel. (...) E păcat că oraşul ăsta a pierdut şansa de a-şi reconstrui parcurile cu alte surse de finanţare, nu numai din bugetul Primăriei", consideră Cîrstoiu.

Potrivit sursei citate, "S-a făcut ceva în perioada asta? Da. Uitaţi-vă în Sectorul 6, Parcul Liniei, o soluţie excelentă găsită de primarul Ciprian Ciucu. Ăsta este trendul spre care trebuie să meargă o regândire a spaţiilor verzi în Bucureşti, parcuri liniare, printre blocuri, pentru a asigura un mediu cald, un mediu frumos în care poţi să ieşi la o plimbare civilizat", a mai declarat Cîrstoiu.

În context, el a susţinut ideea transformării Parcului Natural Delta Văcăreşti - "o zonă nesigură, o zonă cu oameni ai străzii" - în parc municipal şi a zonei Pădurea Băneasa într-un "parc al Bucureştiului", aceeaşi soluţie fiind afirmată şi legat de zona Comana, transmite sursa.

"Soluţii există, dar trebuie să ne aplecăm asupra lor. (...) Eu vă propun ca în povestea asta despre parcuri să fim parteneri (...) pentru că şi eu îmi doresc parcuri şi dumneavoastră vreţi parcuri", a spus Cîrstoiu, potrivit agerpres.

Nu în ultimul rând, el a anunţat că, începând de duminică, va prezenta părţi din proiectul său pentru Bucureşti, prima temă abordată urmând să fie cea legată de sistemul de termoficare, conform aceleiaşi surse.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Afirmatia nu se bate cap-in-cap cu interesele mafiei mobiliare care te sustine?

    Daca "capitala are nevoie de centuri verzi şi plămâni în fiecare sector" atunci capitala nu are nevoie de tine!

    Inca o caricatura de medic pe repede inainte ce se vrea la primarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb