Ciucă, despre o demisie a lui Cîţu din grupul PNL: "Este o chestiune de onoare"

T.B.
Politică / 29 noiembrie 2023

Ciucă, despre o demisie a lui Cîţu din grupul PNL: "Este o chestiune de onoare"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, preşedinte al Senatului, a declarat, miercuri, cu privire la o demisie a lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL că este o "chestiune de onoare" şi că speră "să se ducă până la sfârşit", conform agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, "Este o chestiune pe care am discutat-o în prima zi cu domnul Florin Cîţu şi consider că este o chestiune de onoare. Onoarea este personală şi sper să se ducă până la sfârşit. (...) V-am spus cum o consider, cum o văd încă o dată, este doar o chestiune de onoare care nu ţine doar de persoana cuiva anume, indiferent cum se numeşte şi ce funcţie are, este o chestiune care lasă avantajele sau aspectele personale de-o parte şi trebuie să vadă interesul partidului", a afirmat Ciucă la Parlament, întrebat despre o demisie a lui Florin Cîţu din grupul parlamentar al PNL, în urma ridicării imunităţii sale de senator.

El a precizat că dacă Florin Cîţu nu va demisiona din grupul senatorilor PNL, subiectul va fi analizat de conducerea partidului, relatează sursa.

Conform agerpres, "Dacă nu va renunţa la această situaţie, este un subiect de analiză la nivelul conducerii partidului şi a Biroului Politic National, la nivelul grupului senatorilor PNL, pe care o vom lua ulterior. (...) Discutăm toate aceste chestiuni, le analizăm şi luăm decizia", a afirmat Nicolae Ciucă.

El a reiterat că dosarul DNA în cazul achiziţiei de vaccinuri anti-COVID în care este implicat Florin Cîţu dăunează imaginii PNL, relatează sursa indicată.

"Florin Cîţu a fost preşedintele PNL, este membru al Partidului Naţional Liberal şi sigur că există o problemă de imagine, dar PNL, aşa cum a procedat de fiecare dată, şi în această situaţie va vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare astfel încât să lăsăm justiţia să-şi facă datoria", a subliniat liderul PNL, potrivit agerpres.

De asemenea, cu privire la o implicare a comitetului existent la acea vreme pe zona de vaccinare, care se afla în subordinea Ministerului Apărării, Nicolae Ciucă a precizat că nu avea CNCAV niciun fel de atribuţii în achiziţia de vaccinuri, menţionează sursa.

"Absolut deloc, CNCAV, la vremea respectivă, nu a făcut altceva decât să coordoneze derularea vaccinului propriu-zis şi evidenţa populaţiei vaccinate, nu a avut niciun fel de implicare în acest demers şi nici nu avea cum", a mai spus Nicolae Ciucă, precizează agerpres.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Nu sunt fan Citu care ne-a făcut teroriști pe toti cei care nu am vrut cu niciun preț să ne înțepam cu zeamă, asta ca să, vezi Doamne,să nu-i infecteze pe ceilalți (minciună ordinară).

  Chestia asta cu Fără penali în funcții publice mi se pare de o demagogie fără margini. 

  Există prezumția de nevinovăție până la pronunțarea instanței, chiar dacă hotărârea va fi peste ani. 

  Citu să jure pe cravata de pionier că nu a luat nimic de pe urma acestei afaceri mondiale și să-și pună cenușă în cap la oră de maximă audiență. Că tot ne place circul.

  Și să nu fugă din țară pe modelul brevetat :) 

  Motto:

  „Sunt generali și coloneli , care până la război nu s-au distins afară din cale în cazarmă și nici afară din cazarmă, iar în război au făcut onorabil puținul pe care l-au putut. […] 

  Scoși la pensie , acești oameni cumsecade și-au descoperit adevăratele lor însușiri de declin. 

  Niciunul nu se mulțumește să fie pensionar și fiecare vrea să fie de o sută de ori peste ceea ce poate și nu.[…] Spectacolul acestor oameni de ispravă,care se învârtesc de zece ani prin toate bugetele și n-au fost în stare să realizeze decât începuturi de vorbe și fragmente de intenții încă neformulate, e dăunător . Domnule general ! Domnule colonel ! Vă roagă publicul , stăruitor – slăbiți-l cu competința. 

  (Tudor Arghezi- COMPETINTELE UNIVERSALE, în „Bilete de Papagal”, 20 octombrie, 1928)

  Cine vorbeste de onoare? Nicolae Ciucă – generalul în rezervă, fost șef de Statul Major, participant la războiul din Afganistan, fost ministru al Apărării. ?Teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, pe care a susținut-o în 2003 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” în baza căreia a devenit doctor în Științe militare, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138, iar conținutul plagiat provine din alte două lucrări de doctorat. Cu toate astea, nici vorba de vre-o demisie de onoare in cazul său. Dimpotrivă, Ciucă ocupă in prezent functia de presedinte al senatului cumulând pensia specială cu salarul , la stat. 

  Catuuullleee ti-au dat de te-au julit…

  s c c r e t 

  PNL este istorie. Doar prin furt sau sa se faca pres la PSD va mai intra in parlament.

  Citule iti cere dl Doctor sa demisionezi.

  Dl. Doctor stie ce e onoarea! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb