Ciucă: În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

T.B.
Politică / 2 martie

Ciucă: În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a răspuns, sâmbătă, în timpul unei vizite în Republica Moldova, unei întrebări privind reunificarea cu Basarabia, el afirmând că în momentul în care R. Moldova va deveni membru al Uniunii Europene, atunci se poate vorbi de o unire în Uniunea Europană, conform news.ro. Ciucă a subliniat eforturile pe care le fac autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti pentru ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană, precizează sursa.

Întrebat dacă PNL susţine posibilitatea reunificării României cu Basarabia, Nicolae Ciucă s-a referit la o unire sub umbrela Uniunii Europene, precizează sursa citată.

Potrivit news.ro, "Am discutat cu autorităţile din Republica Moldova, începând cu doamna preşedinte, cu preşedintele Parlamentului, iată am avut mai înainte cu primarii de dreapta din Republica Moldova şi am discutat toate aceste aspecte care vizează drumul european al Republicii Moldova. Împreună, în momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în Uniunea Europeană. Sunt eforturi pe care le fac autorităţile de la Chişinău, sunt eforturi pe care le fac autorităţile de la Bucureşti, sunt eforturi pe care le fac ţările membre UE care sprijină acest demers al Republicii Moldova şi în perioada următoare trebuie să ne concentrăm atenţia asupra tuturor acestor etape pe care trebuie să le parcurgem. Noi am oferit tot ceea ce înseamnă sprijinul tehnic, expertiza pentru ca drumul acesta să fie cât mai coerent şi mai corect cu putinţă", a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Nicolae Ciucă a fost întrebat cum apreciază evoluţiile Republicii Moldova privind aderarea la UE, el răspunzând că în discuţiile cu autorităţile de la Chişinău a trecut în revistă eforturile făcute de România pentru aderarea la UE, menţionează sursa.

Potrivit news, "Tocmai am trecut în revistă istoricul acestor etape pentru România, care la vremea respectivă au durat aproximativ patru ani, din momentul în care ne-am exprimat această opţiune, de la dobândirea statutului de candidat, până la deschiderea negocierilor şi iacătă, există premise ca până în perioada următoare, în această vară, să avem şi o a treia etapă îndeplinită. A trecut aproape un an şi jumătate. Statutul de candidat la finele lui 2022, începerea negocierilor la începutul acestui an, la jumătatea acestui an, iată, cea de-a treia etapă. Ca atare, apreciez că este o dinamică bună pentru procesul de integrare şi cu cât există mai multă decizie şi mai mult sprijin al cetăţenilor Republicii Moldova. Este necesar ca cetăţenii din Republica Moldova să creadă în acest proces fiindcă beneficiile pe care noi le-am avut şi pe care le împărtăşim cu autorităţile şi cetăţenii din Republica Moldova sunt determinante în urmarea acestui proces. De exemplu, spuneam mai devreme că, din momentul procesului de aderare, până la dobândirea statutului de membru PIB-ul României a crescut de trei ori. În această perioadă de preaderare avem nevoie să asigurăm elementele acestea de detaliu şi de specificitate pentru a se putea beneficia de fondurile de preaderare pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să vadă beneficiile statutului de membru al UE", a spus Ciucă.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Ca atat s-a putut. Josnici acesti "patrihoti" de fapt slugi ale corporatiilor care opereaza in tara.

  romania si r moldova formeaza aceeasi tara ptr ca vb aceeasi limba indiferent cum se numeste ea in ciuda incercarilor rusiei de a-i desparti de a-i diferentia reusita partial prin modficarea structurii populatiei datorita deportarilor moldovenilor si aducerii in loc de rusi , orice roman care nu-si tradeaza tara va spune ca unirea moldovei va trebui facuta cu romania nu cu UE , toti vorbitorii de rusa incluzind si ucrainenii trebuie scosi cu forta daca e nevpie si trimisi in rusia , asta e tara lui stefan cel mare iar rusia nu are ce cauita aici daca e sa ne luam dupa aceleasi considerente istorice de care se serveste cind justifica anexarea unor parti din ucraina , ii astept pe istoricii nostrii sa ii arate lui Lavrov harta moldovei de la 1450 1500 si sa ne spuna unde este rusia cind spune ca au drepturi asupra acestei zone

  Sa nu uitam de alte pozitionari (strict propagandistice) legat de Basarabia, foarte periculoase in acest moment. Parcursul spre Europa are sprijin popular in Basarabia contrar cu orice propozitie legata de unirea cu Romania (care e folosita deja de propagandisti rusi!). Dureaza dar se acomodeaza si populatia cu ideea si beneficiile EU. Orice alta abordare ar fi gresita, vedem clar aceste zile Gagauzia si Transnistria provoaca intentionat, de fapt coordonat cu Rusia.

  Acest asa zis general spune numai tampenii.Nivelul lui de pregatire culturala e la nivelul claselor V-VIII. Rusine celor care l-au pus in functii inalte!

  Uraaaaaa Sucesul de la ANINOASA!

  Ursaaaaa....... 

  s c c r e t 

  ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb