Ciucă: "La Educaţie - o majorare substanţială de aproximativ 61%"

T.B.
Politică / 11 decembrie 2023

Ciucă: "La Educaţie - o majorare substanţială de aproximativ 61%"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că bugetul Educaţiei pe 2024 va avea o "majorare substanţială" de aproximativ 61%, menţionând că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor personalului didactic şi nedidactic, precum şi punerea în aplicare a Legilor învăţământului, potrivit agerpres.ro.

"La Educaţie este o majorare substanţială (a bugetului pe 2024 - n.r.), de aproximativ 61%, ceea ce înseamnă că sunt asigurate fondurile necesare şi pentru majorarea salariilor la personalul didactic şi nedidactic, precum şi punerea în aplicare a Legilor Educaţiei", a afirmat Ciucă, conform sursei citate.

Legat de majorarea etapizată a salariilor din Educaţie, Ciucă a spus: "Este o decizie care a rezultat în urma discuţiilor avute la nivelul Guvernului cu sindicatele din Educaţie şi aşa am înţeles că a fost agreată etapizarea, nu am fost acolo", transmite sursa menţionată.

El a menţionat, în privinţa majorării de 60% a bugetului Dezvoltării, că "procentul este mare, dar suma nu este mare", conform agerpres.

Potrivit sursei indicate, Ciucă spune că "În principiu procentul este mare, dar suma nu este mare, este de la 8 miliarde la 13 miliarde. Este vorba de lucrările care sunt deja demarate şi sunt contracte semnate. Vă aduceţi aminte că şi anul trecut şi anul acesta au fost o serie întreagă de evenimente la Ministerul Dezvoltării şi în teritoriu, în judeţe, unde au fost semnate contracte, atât pe PNRR, cât şi prin proiectele de la CNI şi 'Anghel Saligny' şi, desigur, sunt parte din aceste fonduri dedicate pentru cofinanţări la proiecte", a adăugat liderul PNL.

Potrivit acestuia, nu sunt proiecte blocate, dar există premisa ca acest lucru să se întâmple, relatează sursa.

"Nu, chiar nu sunt. Există premisa să se blocheze dacă nu există banii necesari să poată să finanţeze, mai ales în situaţia în care, ştiţi foarte bine, cum au crescut preţurile la materiale este nevoie să asigurăm această finanţare", a arătat Nicolae Ciucă, precizează agerpres.ro.

În legătură cu situaţia Pilonului 2 de pensii, liderul PNL a spus: "La pilonul 2, aşa cum am anunţat de la început, nu se va modifica absolut nimic şi se va asigura şi creşterea procentuală, aşa cum a fost asumat, de la 1 ianuarie", conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Educatia mai are nevoie de finantare in plus ??

    nu suntem deja o ROMANIE EDUCATA ??!!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb