Clean Recycle: Cresc cantităţi de deşeuri de ambalaje în preajma sărbătorilor

T.B.
Companii / 23 aprilie

Clean Recycle: Cresc cantităţi de deşeuri de ambalaje în preajma sărbătorilor

În mod tradiţional, perioada sărbătorilor de Paşte este asociată cu o creştere semnificativă a consumului în gospodării, ceea ce duce automat şi la creşteri ale deşeurilor de ambalaje: de la cutii de carton, la sticle, PET-uri sau alte recipiente şi produse din plastic, arată o analiză Clean Recycle, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

În perioada Paştelui, consumul de ouă creşte cu 50% faţă de alte perioade din an. În egală măsură, un român a cumpărat, anul trecut, în medie, cadouri şi jucării în valoare de 180 lei. În medie, românii au cumpărat, anul trecut, în perioada Paştelui, cu 40% mai multe produse faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit sursei.

Toate aceste creşteri se traduc în creşteri ale cantităţilor de deşeuri generate, iar consumul ar putea fi şi mai mare anul acesta, potrivit Clean Recycle, în contextul în care majoritatea românilor vor avea 6 zile libere legate, cu ocazia Zilei Muncii şi a Paştelui, se mai arată în comunicat.

Un român produce anual o cantitate de puţin peste 116 kilograme de deşeuri de ambalaje, dar din această cantitate doar 46,4 kilograme sunt şi reciclate, arată cele mai recente date statistice publicate la nivel european, informează compania.

Creşterea cantităţilor de deşeuri generate de Sărbători pune o presiune suplimentară asupra sistemelor de gestionare a deşeurilor şi a resurselor naturale, adaugă sursa citată.

Deşi România se numără printre ţările din Uniunea Europeana cu cele mai mici cantităţi de deşeuri de ambalaje generate pe cap de locuitor, ţara noastră se clasează pe penultimul loc la capitolul reciclare şi valorificare, conform datelor companiei.

Deşi în ţări precum Germania sau Italia cantităţile de deşeuri generate de o persoană se ridică la 200 de kilograme în fiecare an, acolo se reciclează totuşi peste 67% din aceste cantităţi, menţionează sursa.

Potrivit comunicatului, "România are obligativitatea să recicleze o cantitate de 60% dintre ambalajele puse pe piaţă, potrivit ţintelor de mediu impuse de Uniunea Europeană, dar în realitate ţara noastră reuşeşte să recicleze doar 39,87%. Ţintele cresc însă de anul viitor cu alte 5 procente. Impactul pe care îl aduce orice creştere a cantităţilor deşeurilor de ambalaje, chiar şi în zilele de Sărbătoare, poate să ne conducă spre un regres. Prin consum responsabil, colectarea separată a deşeurilor sau reciclarea unor categorii de ambalaje, fiecare dintre noi poate contribui la un ecosistem mai sănătos", declară Cosmin Monda, fondator şi CEO Clean Recycle.

Consumerismul aduce cu sine şi un nivel îngrijorător de risipă. Populaţia Uniunii Europene generează anual o cantitate de 88 de milioane de tone de deşeuri de alimente, cu un impact global de aproximativ 8% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, potrivit unui raport al Parlamentului European, arată datele companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb