CLOTILDE ARMAND:"Consilierii generali liberali blochează accesul la educaţie a sute de copii din Cartierul Henri Coandă"

V.G.
Politică / 15 septembrie

"Consilierii generali liberali blochează accesul la educaţie a sute de copii din Cartierul Henri Coandă"

Copiii din Cartierul Henri Coandă ar putea beneficia în apropierea casei de un complex educaţional modern, dotat cu toate facilităţile. Potrivit unui proiect elaborat de către specialiştii Primăriei Sectorului 1, în acest cartier urmează să fie construită o infrastructură şcolară şi sportivă completă formată din creşă, grădiniţă, şcoală, sală de sport şi bazin de înot, arată primăria Sectorului 1 al Capitalei, într-un comunicat transmis redacţiei.

Conform sursei citate, pentru a putea demara această amplă investiţie, este nevoie de adoptarea de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Proiectul de modificare a PUZ-ului Ansamblul ANL "Henri Coandă"- Drumul Nisipoasa a fost în dezbatere publică încă din luna iunie 2022, dar, potrivit primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, "consilierii PNL refuză fără motiv introducerea lui pe ordinea de zi a CGMB".

"Războiul politic dus de liderii PNL împotriva mea a depăşit orice limită. Consilierii generali liberali blochează intenţionat dezvoltarea cartierului Henri Coandă şi accesul la educaţie a sute de copii. Aşa înţeleg ei să aplice proiectul "România Educată" promovat de preşedintele Klaus Iohannis", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În prezent, pentru a avea acces la educaţie, elevii din cartierul Henri Coandă sunt obligaţi să înveţe la mare distanţă de casă, să parcurgă în fiecare în zi un drum lung până în oraş, în condiţii greoaie de trafic. În plus, prin deschiderea acestui centru educaţional s-ar rezolva şi problema aglomeraţiei din unele şcoli din Sectorul 1.

"Menţionăm faptul că administraţia locală a Sectorului 1 are toată documentaţia pregătită pentru a demara proiectul, există un contract pentru studiul de fezabilitate, în câteva luni ar putea fi selectat proiectantul şi apoi ar putea demara rapid construcţia acestui complex educaţional modern în Cartierul Henri Coandă", adaugă sursa citată.

"Uitaţi-vă la schiţele proiectului, aşa îmi doresc eu să arate cartierul Henri Coandă. Din păcate, consilierii generali PNL îi condamnă pe locuitorii cartierului să trăiască în noroi şi fără unităţi de învăţământ în apropierea casei. Înţeleg că au primit ordin să blocheze toate proiectele iniţiate de primarul Sectorului 1, le atrag atenţia că aceste jocuri politice mărunte nu trebuie să afecteze în niciun fel viitorul copiilor noştri şi le solicit public să pună, în regim de urgenţă, acest proiect pe ordinea de zi a CGMB", a mai precizat primarul Clotilde Armand

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro