CLOTILDE ARMAND:"Cred că trebuie să avem cât de curând o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei"

V.G.
Politică / 21 august 2022

"Cred că trebuie să avem cât de curând o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei"

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, consideră că este necesară o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei, având în vedere că există o serie de blocaje birocratice care împiedică o bună administrare a oraşului,noteazăAgerpres.

"Iar acolo unde există multă birocraţie şi ambiguitate juridică să ştiţi că există şi multă corupţie. Cred că trebuie să avem cât de curând o discuţie despre reforma administrativă a Capitalei, despre aceste anomalii sistemice care ne ţin captivi. Este nevoie de un nou dialog la nivelul tuturor forţelor politice despre o nouă împărţire administrativă a oraşului, despre o nouă Lege a Bucureştiului. Nu pentru noi. Pentru generaţiile care vin", a scris Clotilde Armand astăzi, pe Facebook.

Ea dă ca exemplu cele şase Administraţii ale Domeniului Public de la nivelul sectoarelor, care se ocupă, printre altele, de spaţiile verzi, alături de care există şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din subordinea Primăriei Capitalei, care se ocupă, de asemenea, de mai multe zone verzi.

"ALPAB se ocupă de mai multe zone verzi situate pe teritoriul celor 6 sectoare iar de aici apare începe să apară confuzia juridică sau a cetăţenilor. De exemplu: în Sectorul 1 sunt multe parcuri care nu sunt în subordinea primăriei de sector (Herăstrău, Cişmigiu, Floreasca, Bordei) sau străzi care nu sunt în subordinea ADP Sector 1 (Calea Griviţei, Calea Victoriei, Ion Mihalache sau cele pe care există transport în comun) şi se află la o altă structură din cardul Primăriei Capitalei numită Administraţia Străzilor. Mare mi-a fost uimirea atunci când am dorit să fac curat şi să mă ocup de spaţiile verzi de pe Bulevardul Magheru să constat că nu am dreptul să fac asta pentru că bulevardul aparţine de (atenţie!) Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei", se mai menţionează în postare.

Clotilde Armand mai afirmă că un primar de sector nu are posibilitatea, în prezent, să întreţină o serie de străzi sau parcuri aflate pe teritoriul unităţii administrative.

"Iar atunci când un primar de sector doreşte să fac protocol între instituţia lui şi cele din cadrul PMB.... proiectul îi este respins de consilierii aflaţi în 'opoziţie' (cu toate că ei sunt la guvernare). Este cazul meu. La Sectorul 1 am încercat de aproape zece ori să trec un protocol cu Administraţia Străzilor pentru a mă ocupa de modernizarea unor străzi şi bulevarde. Consilierii PNL PSD Sector l-au picat nejustificat sau să nu putem face investiţii. Şi uite aşa anii trec. Iar birocraţia rămâne", a mai scris primarul Sectorului 1.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Borfași de la PNL și PSD sunt niște ticăloși.... Niște ciocoi bolșevici coordonați de penalul iohannis care ii protejează pentru a-și apară casele furate

    1. Parca era cel mai minunat,cel mai deștept,cel mai fără de pata președinte

      Dar de hoții de voturi de la usr ce spui

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro