Antibiotice Iaşi

CLOTILDE ARMAND:"Instituţia Prefectului şi ANFP au tranşat situaţia bugetului astăzi"

S.B.
Politică / 22 aprilie

"Instituţia Prefectului şi ANFP au tranşat situaţia bugetului astăzi"

"Instituţia Prefectului şi ANFP au tranşat situaţia bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal şi poate fi aprobat, iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor", susţine Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

"Instituţia Prefectului şi ANFP au tranşat situaţia bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal şi poate fi aprobat iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiţii, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal şi poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili şi să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiţii atât de necesare pentru reconstrucţia şi modernizarea Sectorului 1.

Acest punct de vedere al Prefecturii Bucureşti risipeşte orice îndoială asupra legalităţii proiectului de buget pe care l-am propus Consiliului Local. Aşa cum am spus şi noi, hotărârea instanţei de suspendare a Hotărârii Consiliului Local privind reorganizarea mai multor structuri din cadrul Primăriei produce efecte doar de la data pronunţării şi numai pentru viitor.

Consiliul Local al Sectorului 1 se întruneşte din nou astăzi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 15.00, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba bugetul general centralizat pe anul 2021. Proiectul de buget se află pentru a treia oară pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu ca urmare a rezervelor anumitor consilieri locali intervenite în urma sentinţei civile nr. 2071/2021 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal prin care a fost suspendată Hotărârea nr. 291/04.12.2020 a Consiliului Local Sector 1 de reorganizare a Primăriei Sectorului 1.

Pentru a clarifica aceste rezerve, Primăria Sectorului 1 a solicitat puncte de vedere atât de la Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, cât şi de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti ne-a comunicat faptul că "suspendarea dispusă de instanţa de judecată are în vedere şi produce efecte doar de la data pronunţării şi pentru viitor, aceasta neafectând nici validitatea şi valabilitatea drepturilor şi obligaţiilor născute în baza actului administrativ a cărui executare a fost suspendată, acestea menţinându-se în integralitate, doar executarea lor este amânată pentru o anumită perioadă (60 de zile sau până la soluţionarea definitivă a cauzei), şi nici asupra efectelor juridice sau materiale produse până la data pronunţării sentinţei prin care s-a dispus suspendarea actului administrativ".

Totodată, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a revenit cu un nou răspuns la solicitările Primăriei Sectorului 1 în care precizează faptul că a luat act de opinia prezentată în sensul în care se apreciază că sentinţa civilă nu produce efecte asupra măsurilor deja dispuse în temeiul actului administrativ deja menţionat anterior datei de 30.03.2021.

Reabilitarea Teatrului din Parcul Bazilescu şi investiţiile în educaţie, printre priorităţile din acest an. Potrivit proiectului de buget, sunt alocaţi bani pentru construirea de noi şcoli iar mai multe unităţi de învăţământ vor fi extinse sau modernizate. Alte proiecte de investiţii pe care administraţia locală îşi propune să le deruleze:

- Finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice şi finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media.

- Vor fi construite, reabilitate şi refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe şcoli şi reabilitare/construire terenuri de fotbal şi rugby.

- Amenajarea de parcuri şi spaţii de recreere.

- Modernizare, restaurare şi eficientizare energetică pentru imobilul "Teatrul Excelsior".

- Reabilitarea Teatrului "Nicolae Bălcescu" din Parcul Bazilescu.

- Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deşeurilor (în total vor fi cinci).

- Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deşeurilor (în total vor fi cinci).

- Amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deşeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot).

- Achiziţia, instalarea şi punerea în funcţiune a 17 staţii de reîncărcare pentru autoturismele electrice.

- Plantarea a 50.000 de arbori.

- Finanţarea lucrărilor de modernizare a UPU şi a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca.

- Construim primul centru din România de recuperare pentru marii arşi (proiect aflat în pregatire).

- Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1.

- Proiectare şi lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri.

- Locuinţe pentru tineri şi tineri profesori.

- Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi).

- Parcări de cartier", a scris Clotilde Armand astăz, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Isi permite sa bata campii pentru ca toti idiotii accepta orice scuipat de la aceasta infractoare.

    1. Sa mori tu...ce destept esti...femeia are dreptate...uite asa este cand ai pe cineva la conducere care nu poate fi santajat...cum ar fi ca toti functionarii in posturi de conducere sa nu poata fi santajati...

    Am trecut astăzi prin parcul Herăstrău, amplasat în așa zisa Capitală a Capitalei (așa le place unora să denumească Sectorul 1 ), adus de către cei care au obligația să-l administreze, într-o stare absolut deplorabilă. Primul contact îl ai la intrarea de la Arcul de Triumf cu monumentalul ceas achiziționat pe vremea când primar general era dl. Oprescu. Acum nu mai functionează iar fiecare din cele trei cadrane indică ore diferite, deci o alegi pe cea care îți convine. In parc lume multă, iubitoare de plimbare si de frumos. Dar trebuie să fii atent pe unde calci: noroi, băltoace, dale care se mișcă când calci pe ele, trepte și borduri știrbite, alei cu găuri, pavaje din piatră cubică deteriorate, gunoi și resturi menajere pe alei. Și multe altele. In plus, nu am văzut paznici sau personal de întretinere.

    Fac un apel la autoritățile administrative să oprească dezastrul si urgent să facă tot ce este necesar pentru ca parcul Regele Mihai să redevină o emblemă a capitalei. 

    1. Rectificare titlu : Orașul suferă, să nu fim indiferenți !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Boromir

Curs valutar BNR

10 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9259
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0492
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4955
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7056
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1391

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro