17 iulie 2018
 
Campionatul Mondial de fotbal din Rusia a devenit istorie după disputarea ultimului meci, câștigat de Franța cu scorul de 4-2 în fața Croației. Au exis­tat câteva mari surprize, eliminarea prematură a Germaniei, încă din faza grupelor, accederea Croației în finală, dar și ieșirile rapide ale Argentinei și Braziliei. Belgia a confirmat așteptările specialiștilor și a cucerit bronzul, Franța pe cele ale finanțiștilor, echipa cu cel mai valoros lot din punctul de vedere al sumelor de transfer, a devenit campioană mondială.
 
Organizarea a fost foarte bună, fără incidente majore, doar... 

 
15 iulie 2018
 
Franța este noua campioană mondială! Președinți, soții de președenți și alți înalți oficiali au luat cu asalt tribunele stadionului Lujniki să vadă de la fața locului cine este noua regină a fotbalului mondial. Dincolo de fotbal, o poză cu tricoul/fularul echipei naționale îți poate aduce uneori un nou mandat. De această dată a profitat francezul Emmanuel Macron, deși, având în vedere surpriza de până în ultimul act, nici doamna Kolinda Kitarovic nu se poate plânge că nu a avut parte de ceva campanie...fotbalistică.
 
Prima repriză i-a aparținut lui Griezmann (foto), gol și pasă de... 

 
14 iulie 2018
 
În finala mica se întâlnesc morții cu răniții. Astăzi morții au fost englezii. Răniții se tratează cu bronz.
 
Kane poate deveni golgheter în condițiile în care a intrat în concediu de la jumătatea competiției. De cealaltă parte, Lukaku a fost în concediu medical, cu bonusuri plătite, în ultimele două meciuri.
 
Golurile partidei au fost marcate de Meunier '4 și Hazard '82.
 
1-0: Meunier a marcat din pasa lui Chadli, în minutul 4.
citește tot articolul

 
12 iulie 2018
 
Croația este în finala Campionatului Mondial, o premieră. Luptători până în pânzele albe, au reușit să întoarcă soarta unei partide care începuse total defavorabil pentru ei.
 
Golul rapid a lui Trippier, o execuție perfectă a unei lovituri libere, a "ucis" prima repriză. Croația nu este o echipă care să se arunce în ofensivă, dacă nu este cu "cuțitul la os", iar acest lucru s-a văzut din plin în primele 45 de minute de joc. De altfel, până la pauză, Croația s-a apărat slab, a atacat prost și la mijloc a pierdut majoritatea baloanelor. Englezii au atacat fără... 

 
11 iulie 2018
 
Anglia întâlnește, azi de la ora 21.00, Croația, în a doua semifinală a Campionatului Mondial din Rusia. Inventatorii fotbalului speră să prindă o nouă finală după 52 de ani, în timp ce croații se află în fața unei posibile premiere.
 
Evoluțiile de până acum lasă impresia unei echipe a Angliei favorite. Croația a avut nevoie de prelungiri și lovituri de departajare și în optimi (cu Danemarca) și în sferturi (cu Rusia), ceea ce indică și un nivel al jocului, dar atârnă greu și în ceea ce privește oboseala acumulată. Anglia a avut nevoie de prelungiri și penalty-uri cu Columbia, dar... 

 
10 iulie 2018
 
Franța a ajuns în finala Campionatului Mondial! Balanța a fost înclinată de ...tradiția fotbalistică.
 
Semifinala Belgia - Franța a început sub semnul echilibrului. Cum ar spune un expert în sporturi de echipă până și pe teren ambele echipe au avut câte unsprezece jucători, egalitate perfectă!
 
Ocaziile, nu foarte multe, au alternat, la fel și intervențiile extraordinare ale celor doi portari, Lloris și Courtois, care au făcut ca la pauză tabela să fie imaculată. S-a combinat mult la jumătatea terenului, ambele formații... 

 
10 iulie 2018
 
Ognjen Vukojevici, analist în lotul croat, exclus deja din delegația de la Cupa Mondială, a fost amendat de FIFA cu 15.000 de franci elvețieni (12.870 de euro), după ce a dedicat Ucrainei victoria Croației din sferturile de finală ale Cupei Mondiale contra Rusiei, conform News.ro.
 
Decizia FIFA este urmare a unui filmuleț publicat de fostul internațional în care dedica victoria Ucrainei, mesaj perceput ca o provocare în Rusia.
 
Ognjen Vukojevici a fost exclus deja din delegația Croației.
citește tot articolul

 
10 iulie 2018
 
Franța, Anglia, Belgia și Croația sunt cele patru semifinaliste ale turneului final al Campionatului Mondial. Astăzi, de la ora 21.00, e programată prima întâlnire, Franța - Belgia, mâine, de la aceeași oră, urmând să se întâlnească Anglia și Croația. Pe gazon și pe băncile de rezerve se vor afla în cele două dispute fotbaliști de 3.064.000.000 de euro. Desigur se putea și mai mult, ca bani vorbind, dacă ar fi ajuns aici fix primele patru echipe din clasamentul valorii loturilor (1. Franța - 1.080.000.000 euro, 2. Spania - 1.040.000.000 euro, 3. Brazilia - 952.000.000 euro, 4. Germania - 885.000.000 euro), dar se putea și mai puțin, dacă... 

 
08 iulie 2018
 
Pentru Croația partida cu Rusia a reprezentat o condamnare la victorie, altfel toate teoriile conspirației, vânturate în ultimele zile, ar fi fost "confirmate". Nu a fost victorie, a fost un 1-1 după 90 de minute de joc și un 2-2 după 120, dar din fericire pentru onoarea croaților au reușit să obțină calificarea.
 
Mafia pariurilor, influența lui Putin, dorința FIFA, erau anunțate că vor pune umărul la calificarea gazdelor. Mai nimic despre fotbal, aproape totul despre subterane. Așa stând lucrurile, croații, evident mai valoroși decât rușii, au început crispat meciul și... 

 
07 iulie 2018
 
Anglia a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial. E o veste bună, asta spune oricine iubeste fotbalul și vede un meci în care joacă echipa Suediei. Au un stil de te face instantaneu să le iubești adversarii.
 
Suedezii sunt o nație de sportivi: schi, patinaj, hochei. Chiar și la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia au făcut sport. Au alergat, un soi de atletism în care adversarii foloseau și o minge. Să fim înțeleși, ce joacă Suedia nu se numește fotbal. Sub nicio formă. Dacă vreți ca un copil să fugă de acest sport puteți să îi puneți câteva meciuri ale acestei... 

 
06 iulie 2018
 
Brazilia a fost eliminată. Zeii fotbalului nu mai sunt chiar așa zei, mai ales când de pe margine îi conduce un muritor fricos.
 
Fotbalul îi răsplătește pe cei curajoși, iar curajul Belgiei s-a arătat în meciul cu Anglia, când au câștigat știind că astfel se duc pe partea de tablou infernală, unde urmau să întâlnească Brazilia și Franța. Au decis să nu păcălească fotbalul și să meargă la luptă. Când vrei să fii numărul 1 trebuie să fii pregătrit să învingi pe toată lumea. Anglia a ales scurtătura, Belgia a ieșit în câmp deschis. Are și cu ce, De Bruyne (foto) e un mare jucător, la... 

 
06 iulie 2018
 
Franța a trecut de Uruguay grație unui joc de viitoare campioană mondială. O echipă solidă, capabilă să treacă fără probleme peste câte o greșeală personală a unui jucător, cu mai mulți prim-soliști, când Pogba sau Mbape sunt în pauză "vocală", la rampă iese Griezmann (foto). Nu dă pe nimeni pe spate jocul Franței, dar se dovedește suficient de solid pentru a alimenta speranțele fanilor. În semifinale se poate absolut orice cu oricine, presiunea este atât de mare încât cei mari pot fi mici, iar cei mici, mari și orice ai face, o finală tot o prinzi (mare sau mică).
 
Fără... 

 
05 iulie 2018
 
Pregătit să plece de la Real Madrid, după eliminarea de la CM din Rusia, Cristiano Ronaldo a găsit un nou motiv de supărare. Jucătorul s-a arătat deranjat când a aflat că i-a fost scăzută clauza de reziliere la 100 de milioane de euro, el subliniind că acest lucru înseamnă că nu este apreciat la Real Madrid.
 
Ronaldo consideră că suma este ridicolă, având în vedere prețurile actuale. "Văzând această evaluare ca un afront, o insultă, CR7 a luat decizia de a pleca", a scris Marca.
 
Pe de altă parte transferul... 

 
04 iulie 2018
 
Opt echipe se luptă pentru câștigarea titlului suprem la Campionatul Mondial din Rusia. Brazilia și Franța sunt marile favorite, Rusia și Suedia se înscriu la capitolul surprize, Croația și Belgia au confirmat încrederea fanilor și a specialiștilor, Uruguay are deja o tradiție în a fi "piticul" care se luptă cu "uriașii".
 
Programul partidelor din sferturile de finală ale Cupei Mondiale este următorul:
 
Vineri:
 
ora 17.00: Uruguay - Franța (Nijnîi... 

 
04 iulie 2018
 
Anglia a învins Columbia, după loviturile de departajare, și merge în sferturi pentru întâlnirea cu incomoda echipă a Suediei.
 
Meciul a fost unul în care nervii au dat în clocot. Columbienii agitați de la, probabil, consumul excesiv de cafea au lovit, au protestat, au împins, au mușcat din gazon, doar cu mingea au avut mai puțină treabă în primele 70 de minute. Este deja știut că o cafea fierbinte te trezește mai bine dacă o verși pe tine decât dacă o bei, dar columbienii au ales varianta clasică. Concentrați doar pe proteste, sud-americanii au uitat să mai și joace fotbal,...