CN ROMARM S.A şi Elbit Systems vor colabora pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă de Artilerie în România

T.B.
Companii / 29 noiembrie 2023

CN ROMARM S.A şi Elbit Systems vor colabora pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă de Artilerie în România

Elbit Systems Ltd. (Elbit Systems) şi CN ROMARM S.A, prin subsidiara sa Uzina Automecanica Moreni S.A.(UAM), anunţă încheierea unui acord de cooperare între cele două companii, în domeniul producţiei de artilerie, se arată într-un comunicat al Elbit Systems, remis redacţiei.

Prin această colaborare, părţile vor înfiinţa Centrul Român de Artilerie, deschis la participare şi companiilor locale pentru a spori baza industriei interne, pentru a genera noi locuri de muncă şi pentru a stabili o bază solidă pentru producţia internă de artilerie din România, informează sursa menţionată.

Acordul de cooperare include producţia de obuziere mobile avansate Elbit Systems de 155 mm ATMOS, inclusiv transferul de know-how pentru fabricare, producţie şi integrare cu obuzierele ATMOS, transmite compania. ROMARM şi UAM vor avea rolul de integratori de sistem pentru mai mult de 50% din totalul lucrărilor. Uzina de la Moreni va servi, de asemenea, ca furnizor local pe termen lung pentru suportul şi întreţinerea obuzierelor ATMOS, se mai arată în comunicat.

Succesul acestui parteneriat va genera noi oportunităţi de angajare în România, susţinute de cererea în creştere pentru obuzierele de 155 mm ce vin din partea Armatei Române şi a altor ţări NATO şi UE, conform sursei citate.

Potrivit comunicatului, Udi Vered, General Manager, Elbit Systems Land, transmite: "Elbit Systems, lider mondial în sisteme de tunuri de artilerie şi turele grele, şi-a dovedit modelul de afaceri prin implicarea de peste 25 de ani pe piaţa românească. Soluţia noastră de luptă poate fi dezvoltată în continuare de ROMARM prin capacităţile de producţie ale UAM şi poate transforma România în centru de producţie de artilerie pentru întreaga regiune. Prin colaborarea cu ROMARM, ne dorim să ne întărim poziţia de furnizor strategic nu numai pentru Forţele Terestre Române, ci şi pentru întreaga piaţă europeană."

Conform sursei indicate, Corneliu Vişoianu, General Manager, Uzina Automecanica Moreni S.A.(UAM), afirmă: "UAM este o companie specializată în proiectarea, fabricarea şi întreţinerea vehiculelor blindate ce activează din 1958, cu peste 15.000 de vehicule livrate Ministerului Apărării din România, nordului sau sud-estului Africii. Prin Centrul Naţional de Întreţinere, UAM îşi propune să-şi extindă lista de produse şi noile tehnologii pentru a răspunde noilor provocări cu care se confruntă regiunea. În acest sens, producţia de obuziere mobile avansate ATMOS împreună cu Sistemele ELBIT reprezintă o mare oportunitate."

Elbit Systems este o companie de apărare high-tech, specializată printre altetel şi în sisteme terestre şi de armament, inclusiv proiectarea, dezvoltarea, fabricarea şi integrarea Sistemelor de Tunuri de Artilerie Howitzer, Sisteme Mortar, Sisteme de Mortiere Controlate la Distanţă (RCWS), turele cu echipaj şi fără echipaj, modernizarea şi upgradeul tancurilor şi al vehiculelor de luptă, precum şi o gamă cuprinzătoare şi performantă de muniţii de precizie, soluţii de rachete şi sisteme de mobilitate, supravieţuire şi protecţie în luptă, informează compania.

Elbit Systems activează în România de peste 27 de ani, deţinând două companii locale - ELMET, cel mai mare exportator de apărare din România, şi Simultec, Compania de Antrenament şi Simulatoare, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb